Αίσθηση έχει προκαλέσει το καψώνι του Πούτιν στον Ερντογάν κατά την συνάντηση τους λίγες ημέρες πριν στη Μόσχα!

Ο Ρώσος πρόεδρος άφησε τον Ερντογάν με το μισό υπουργικό του συμβούλιο, να περιμένει έξω από την αίθουσα όπου διεξήχθη η συνάντηση μεταξύ τους για δύο ολόκληρα λεπτά ενώ οι κάμερες κατέγραφαν τις αμήχανες στιγμές της τουρκικής αντιπροσωπείας.

Ευρωπαϊκά αλλά και τα τουρκικά μέσα αναπαράγουν την είδηση καθώς οι κινήσεις του Ταγίπ Ερντογάν σε παγκόσμιο πλέον επίπεδο μόνο προβλήματα και δυσαρέσκεια προκαλούν.

Χαρακτηριστικό είναι πως έχουν ήδη συλληφθεί δύο τούρκοι δημοσιογράφοι από τις Τουρκικές αρχές, ένας εξ΄αυτών είναι του ODA TV.

Πλεόν η δυσαρέσκεια είναι διάχυτη σε όλη την υφήλιο αφού και στις ΗΠΑ διεξήχθησαν πολλές εκδηλώσεις συμπαράστασης των Ελλήνων.

Δείτε το χαρακτηριστικό πλάνο:


Σχετική ηρεμία επικρατεί από το μεσημέρι της Κυριακής στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στον Έβρο.

Τις τελευταίες ώρες δεν παρατηρήθηκαν απόπειρες παραβίασης των συνόρων, με την κατάσταση να θεωρείται ελεγχόμενη, ενώ για 11η μέρα παρέμειναν εγκλωβισμένοι οι χιλιάδες πρόσφυγες και οι μετανάστες.
Η σημερινή επίσκεψη Ερντογάν στις Βρυξέλλες και το αποτέλεσμα αυτής να έχει παίξει τον βασικό ρόλο της πρόσκαιρης ηρεμίας.

Αναμένουμε με αγωνία τις σημερινές εξελίξεις και πως θα αντιδράσουν οι Τούρκοι αλλά και οι μετανάστες.
Στο σημείο φυσικα παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του Ελληνικού Στρατού οι οποίες απέτρεψαν την παράνομη είσοδο στη χώρα σε 745 περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα:

Για την περίοδο από τις 06.00 του Σαββάτου 29 Φεβρουαρίου έως τις 18.00 της Κυριακής 8 Μαρτίου τα σωρευτικά στοιχεία είναι τα εξής:
• Έχουν συλληφθεί 293 άτομα
• Εμποδίστηκε η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 41.060 περιπτώσεις