Σκληρές “μάχες” δόθηκαν απόψε στο δάσος των Καστανεών αυτή την φορά, από την αντίθετη πλευρά που βρίσκεται ο φράχτης, όταν πάνω από 200 λαθρομετανάστες επιτέθηκαν μανιασμένα και με την βοήθεια των Τούρκων που πετούσαν χημικά, δακρυγόνα και καπνογόνα, προσπαθώντας να εισβάλλουν στο ελληνικό έδαφος.

Όμως οι αστυνομικές δυνάμεις που ήταν στην περιοχή κατάφεραν άλλη μια φορά με επιτυχία να αποτρέψουν την παράνομη είσοδο των λαθρομεταναστών, που επιχείρησαν μια ύστατη προσπάθεια, μια και από αύριο κλείνουν και τα τουρκικά σύνορα προς Ελλάδα και Βουλγαρία με απόφαση του Ερντογάν. Έστω και δύσκολα, οι ελληνικές δυνάμεις, μαζί με κάποιους απ’ την Frontex, απώθησαν τα κύματα των λαθρομεταναστών, οι οποίοι σε καμιά περίπτωση δεν κατάφεραν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος, όπως γράφτηκε σε ένα-δυο αθηναϊκά σάιτ.


Η αντίδραση των Ελληνικών Αρχών ήταν άμεση και απόλυτα αποτελεσματική, Ούτε ένας δεν κατάφερε να εισέλθει στο ελληνικό έδαφος και όσα γράφτηκαν σε ένα-δυο αθηναϊκά σάιτ δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα και είχαν μοναδικό στόχο την δημιουργία ψευδών εντυπώσεων. Μάλιστα χρησιμοποιήθηκαν αποτελεσματικά τόσο ο τεράστιος στρατιωτικός ανεμιστήρας που απομάκρυνε προς την τουρκική πλευρά τα δακρυγόνα και τους καπνούς, ενώ και η αύρα της αστυνομίας με νερό που εκτόξευσε απέκρουσε τις προσπάθειες των λαθρομεταναστών.

Σε επιφυλακή στην περιοχή του Σουφλίου

Κι επειδή όπως αναφέραμε, από αύριο το πρωί η Τουρκία κλείνει και αυτή τα σύνορα της προς την Ελλάδα, οι πληροφορίες που υπάρχουν είναι ότι δεκάδες λαθρομετανάστες καθοδηγούμενοι από την τουρκική Στρατοφυλακή, ενδέχεται απόψε να επιχειρήσουν να περάσουν από την περιοχή του Σουφλίου μέσω του ποταμού Έβρου και συγκεκριμένα από τα χωριά Λάβαρα, Αμόριο και Κισσάριο. Εκεί όμως υπάρχουν αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις, έτοιμες να μην επιτρέψουν κάτι τέτοιο.