Ομάδα κατοίκων το απόγευμα της Δευτέρα αποδοκίμασε τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, που πραγματοποιεί επίσκεψη στη Σάμο.
Ο υπουργός έγινε δέκτης αποδοκιμασιών απο πολίτες έξω από το δημαρχείο, μετά την σύσκεψη με την δημοτική αρχή, για την κατασκευή κλειστού κέντρου στη θέση Ζερβού.

Ο κ. Μηταράκης κατευθύνθηκε στο συγκεντρωμένο πλήθος και κατάφερε να συνομίλησει με τους κατοίκους και υπερασπίστηκε για άλλη μία φορά τη δημιουργία κλειστών δομών.
Ο υπουργός συμμετείχε αργότερα στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιο του Δήμου Ανατολικής Σάμου, συνοδευόμενος από τον Γ.Γ Μάνο Λογοθέτη και τον Βουλευτή Σάμου Χρ. Στεφανάδη , ο οποίος υπεραμύνθηκε ότι οι δομές στα νησιά μπορούν να γίνουν μικρότερες από σήμερα, για πιο σύντομη παραμονή, καθώς και κλειστές και ελεγχόμενες.

«Με παράλληλη κατάργηση των ανοικτών δομών, με την καλύτερη φύλαξη των συνόρων, την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, τις επιστροφές όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας.

Και με την διεθνοποίηση της κρίσης, την έμπρακτη έκφραση της αλληλεγγύης της ΕΕ. Με ενότητα και συνεργασία θα αντιμετωπίσουμε την κρίση» δήλωσε μεταξύ άλλων στο δημοτικό συμβούλιο.

Για τη δομή στη Ζερβού είπε ότι θα είναι μεγαλύτερη των 1.200 μεταναστών και μικρότερη των 5.000 ατόμων.

Το δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου, δεν κάνει πίσω στην απόφαση του για δομή στη Ζερβού χωρητικότητας ως 1.200 ατόμων.