Στην πρωινή εκπομπή στον Σκαι και στη Μαρία Αναστασοπούλου μίλησε την Παρασκευή 20 Μαρτίου ο πρόεδρος της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. Χαρέλας Παναγιώτης, για την κατάσταση που επικρατεί στον Έβρο αλλά και την ανησυχία των ενστόλων που επιχειρούν εκεί λόγω του κορωνοϊού . 

Επεσήμανε πως οι εντάσεις στην περιοχή των συνόρων συνεχίζονται και οι ανασχέσεις κάθε προσπάθειας παράνομης εισόδου γίνονται όλες με επιτυχία. 

Επεσήμανε πως όλες αυτές οι ενέργειες πλέον είναι απονενοημένες προσπάθειες των καθοδηγητών των μεταναστών που βρίσκουν τείχος σε όλο το μήκος των συνόρων. Αναφέρθηκε επιπλέον και στην απουσία αναφοράς του πρωθυπουργού στο τελευταίο του διάγγελμα για την έμπρακτη υποστήριξη του σε όλους αυτούς που αποτελούν τον ισχυρό πυρήνα του Κράτους και σήμερα καλούνται να βρίσκονται στα σύνορα, στο δρόμο και όχι σπίτι τους. Επικρότησε την παροχή οικονομικής βοήθειας που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός σε γιατρούς, νοσηλευτές και υπαλλήλους της πολιτικής προστασίας και τόνισε πως η απουσία αναφοράς του Πρωθυπουργού στους ενστόλους, δεν πρόκειται να τους οδηγήσουν στην ανταλλαγή της εθνικής υπερηφάνειας με την επαιτεία. 

« Η πολιτεία ας κρίνει αν θα πρέπει να μας συνεισφέρει έμπρακτα. Σήμερα, σε τέτοιες δύσκολες στιγμές, έχουμε υποχρέωση να βρισκόμαστε στα σύνορα, στην κοινωνία, δίπλα στον πολίτη και λιγότερο δίπλα στις οικογένειές μας. Εμείς δεν πρόκειται να ανταλλάξουμε την εθνική μας υπερηφάνεια σε τόσο κρίσιμες στιγμές με την επαιτεία», τόνισε.

Δείτε εδώ το σχετικό