ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020

Αντιδρά η Βουλγαρία στη λειτουργία κλειστού κέντρου μεταναστών στις Σέρρες


Βούλγαρος υπουργός Άμυνας: «Ο στρατός της Βουλγαρίας είναι έτοιμος να αντιδράσει»


Η Σόφια εξέφρασε την ξεκάθαρη αντίθεσή της στα σχέδια της Ελλάδας να δημιουργήσει νέα δομή φιλοξενίας μεταναστών κοντά στα σύνορα των δύο χωρών, στις Σέρρες. Υπενθυμίζεται ότι στη θέση «Κλειδί» του Δήμου Σιντικής Σερρών αναμένεται να δημιουργηθεί το πρώτο κλειστό κέντρο στη Βόρεια Ελλάδα για απελάσεις «εξπρές», στο οποίο αναμένεται να μετακινηθούν όσοι μπήκαν παράνομα στη χώρα μετά την 1η Μαρτίου, τόσο από τον Έβρο όσο και από τα νησιά.

Ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ χαρακτήρισε την δημιουργία της δομής μια «παράλογη» πρόταση. «Μία δομή παράνομων μεταναστών στην ελληνική πλευρά, κοντά στα σύνορά μας, δημιουργεί συνθήκες όξυνσης της έντασης. Είναι παράλογο και δεν είναι μια κίνηση καλής γειτονίας», έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook ο κος Καρακατσάνοφ, και διαμήνυσε: «Ο στρατός της Βουλγαρίας είναι έτοιμος να αντιδράσει. Εγγυώμαι ότι δεν θα αφήσω ένα νέο κύμα μεταναστών να κατευθυνθεί προς τη χώρα μας», υπογράμμισε ο Βούλγαρος υπουργός.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Σόφια έχει εγείρει από το 2016 έναν φράκτη κατά μήκος των συνόρων της με την Τουρκία μήκους 259 χιλιομέτρων. Εξάλλου ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ έχει προτείνει την εγκατάσταση των μεταναστών σε ένα κέντρο εκτός του εδάφους της ΕΕ, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς πόρους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου