Μόνο θετικά σχόλια και λόγια θαυμασμού έχουν να επιδαψιλεύσουν ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ μιλώντας στο bloko.gr για τους αστυνομικούς των ΜΑΤ και τους συνοριακούς που όλες αυτές τις ημέρες επιχειρούν στον Έβρο.

Οι εγκωμιαστικοί ξεχειλίζουν ωστόσο ειδικά για εκείνους που έδωσαν τη μάχη τα δύο πρώτα εικοσιτετράωρα, όταν ο αιφνιδιασμός ήταν απόλυτος και η επίθεση μαζικότητα. Λειτούργησαν όμως τα αντανακλαστικά, καθώς και ο φράχτης.

Θα μιλούσαμε για μια άλλη εικόνα σήμερα, αποφαίνονται οι ίδιοι αξιωματικοί, εάν τότε οι αστυνομικοί είχαν σπάσει και οι ροές πλημμύριζαν την ενδοχώρα. Τόσο η κοινωνική, όσο και η διπλωματική κατάσταση της χώρας θα είχε περιέλθει σε δυσχερή θέση και φυσικά, αφενός θα είχε ενισχυθεί η θέση της Τουρκίας, αφετέρου η ευρωπαϊκή ένωση θα διατηρούσε έναντι ημών σφόδρα επικριτική στάση.

Για τους συγκεκριμένους λόγους καταλήγουν οι ίδιοι αξιωματικοί, η χώρα θα πρέπει να σταθεί ευγνωμονούσα σε ΜΑΤ και συνοριακούς και για τον ίδιο, είναι αχάριστοι όσοι τους αμφισβητούν.

Πρόκειται σίγουρα για μια ενδιαφέρουσα ανάλυση, η οποία απαλλαγμένη από ιδεοληψίες και συμπτώματα χρόνιων παθογενειών εκατέρωθεν φορτισμένων υπό την χειραγώγηση των ολίγων, διαιρεί την χώρα.

Σε ότι αφορά στη διοικητική υποστήριξη, διαμονή και διατροφή, παρά τα πρώτα δικαιολογημένα προβλήματα εξαιτίας της απρόβλεπτα έκτακτης ειδικής κρίσης, έχουν αποκατασταθεί στο σύνολο τους όπως υποστηρίζεται, ενώ γίνεται μνεία και στη συμβολή των συνδικαλιστών για το θετικό αποτέλεσμα.


του Γιώργου Καραϊβάζ