ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020

Η αστυνομία ανανεώνει τον στόλο των οχημάτων της... Σημαντική ενίσχυση σε περιφέρειες και άμεση δράση - Αντισηπτικά και αλεξίσφαιρα


Η αστυνομία, εν μέσω κορονοϊού και πανδημίας, με κάθε τρόπο επιχειρεί να θωρακίσει το προσωπικό της και να ενισχύσει την επιχειρησιακή ικανότητα του και μάλιστα το κάνει με αυξητικούς ρυθμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, παρελήφθησαν και θα ξεκινήσει η διανομή άλλων 11 τόνων αντισηπτικού σε τζελ του 1 λίτρων (πάνω από 20.000 τόνοι συνολικά), ενώ προετοιμάζονται και νέες παραγγελίες, καθώς επίσης για μάσκες και γάντια. Την ίδια ώρα, προχωρούν οι διαδικασίες για την προμήθεια περίπου 22.000 αλεξίσφαιρων γιλέκων.

Η πιο σημαντική δουλειά ωστόσο γίνεται στην ενίσχυση- αντικατάσταση του στόλου των οχημάτων με νέας κυκλοφορίας περιπολικά. Ήδη, επίκειται η παραλαβή περίπου 300 αυτοκινήτων για την διάθεση τους στις υπόλοιπες 7 περιφέρειες (πλην Πελοποννήσου στην οποία διατέθηκαν πρόσφατα 40), ενώ προωθείται η αγορά σχεδόν άλλων 600 για την άμεση δράση Αττικής και Θεσσαλονίκης, καθώς και 40 τετρακάμπινα. Η σχετική παραλαβή ευελπιστείται να γίνει μέσα στον Αύγουστο, καθώς θα εξαρτηθεί από την αλυσίδα παραγωγής των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Στο σύνολο τους, εκτός των κατασχεμένων που διασκευάστηκαν, είναι να δοθούν στις υπηρεσίες 1.500 νέα οχήματα σε διάστημα περίπου ενός έτους, που σημαίνει αντικατάσταση του υπάρχοντος ενεργού στόλου σε ποσοστό περίπου 30%.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης σημειώνουν ότι υπάρχει πρόβλεψη για ολική ανακατασκευή των λεωφορείων 6της ΥΑΤ- ΥΜΕΤ, ενώ διερευνούνται τρόποι για την προμήθεια μεγάλου αριθμού δικύκλων.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου