Συγκροτεί «Παρατηρητήριο κατά της απόπειρας εισβολής και εποικισμού της Ελλάδας»
Η Ευνομία λόγω της απόπειρας μαζικής βίαιης εισβολής παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα που διαφαίνεται οργανωμένη, συντονισμένη και κατευθυνόμενη από την Τουρκία, τον υβριδικό πόλεμο που διεξάγεται κατά της χώρας και την εξαιρετικά ασύμμετρη απειλή που έχει προκληθεί για την εθνική ασφάλεια και την εδαφική κυριαρχία αποφάσισε την ίδρυση και συγκρότηση ειδικού Παρατηρητηρίου.

Κύριος σκοπός του «Παρατηρητηρίου κατά της απόπειρας εισβολής και εποικισμού της Ελλάδας» είναι:

- Τη διερεύνηση, στοιχειοθέτηση και υλοποίηση νομικών ενεργειών κατά του Ερντογάν όπως λ.χ. ενδεχόμενη τέλεση εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.
την διερεύνηση τυχόν ευθυνών τρίτων που υποβοηθούν τις ενέργειες του Ερτογάν κατά της Ελλάδος (δράση διακινητών, ΜΚΟ κ.λ.π)
- Τη διερεύνηση ευθυνών τρίτων -αλλοδαπών και εγχώριων- για την εκτεταμένη προπαγανδιστική ρητορική κατά της χώρας μας, προκειμένου να επηρεάσουν την διεθνή κοινή γνώμη και να προκαλέσούν την διεθνή κατακραυγή εις βάρος της Ελλάδος
- Επιπλέον, αποφασίστηκε η διερεύνηση για σύμπραξη με αντίστοιχα με την Ευνομία, ευρωπαικά ινστιτούτα και ομάδες με στόχο την από κοινού δράση, διότι η απειλή αφορά μεν πρωτίστως την Ελλάδα, αλλά κατευθύνεται και κατά ολόκληρης της Ευρώπης.

Ειδικότερα:

Η Ευνομία εδώ και μήνες μέσω των μελών του προϋπάρχοντος και υφιστάμενου Παρατηρητηρίου Μεταναστευτικού και Δημογραφικού, βρισκόταν σε συνεχή και αδιάκοπη παρακολούθηση και μελέτη των επιθετικών ενεργειών του Ερντογάν, συλλέγοντας στοιχεία στο πλαίσιο του υβριδικού πολέμου που διεξάγει κατά της Ελλάδας και τον εποικισμό που επιχειρεί μέσω του εκτεταμένου human trafficking που προκαλεί δημογραφική γενοκτονία.

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν ραγδαία και ήδη διεξάγεται μια άνευ προγηγουμένου ανορθόδοξη, ως προς τον τρόπο και το μέσο, επίθεση κατά της Ελλάδας που δεν αντέχει στην λογική. Ο Ερντογαν χρησιμοποιεί εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και οργανωμένα με βάρκες, λεωφορεία και τρένα τους κατευθύνει στην Ελλάδα, σύμφωνα με μαρτυρίες των ιδίων . Μεταξύ αυτών αποστέλλονται και ποινικοί από τουρκικές φυλακές. Ανάμεσα τους ενδέχεται να βρίσκονται και επικίνδυνοι κρατουμένοι ,μέλη του Ισλαμικού Κράτους την απελευθέρωση των οποίων είχε καταγγείλει ο Αμερικάνος Υπουργός Αμυνας, Μάρκ Έσπερ (δείτε εδώ )
Στην πραγματικότητα στην Ελλάδα εκτυλίσσεται μια επιχειρούμενη εισβολή με χρησιμοποιούμενα όπλα ανθρώπινες υπάρξεις.

Ηδη ο καθηγητής Γεωπολιτικής, κ. Kωνσταντίνος Γρίβας σε άρθρο του στο slpress υποστηρίζει ότι αυτό που συμβαίνει σήμερα στα ελληνοτουρκικά σύνορα μοιάζει επικίνδυνα με την «Πράσινη Πορεία» (Marcha Verde) που εφάρμοσε ο βασιλιάς Χασάν ο Β΄ του Μαρόκου το 1975, καθώς και ότι θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι η Ελλάδα δέχεται πλήρους κλίμακας επίθεση, αφού δεν πρόκειται για «προσφυγική κρίση», ούτε «διαχείριση μεταναστευτικών ροών» ούτε οτιδήποτε. Ηταν ξεκάθαρος ότι δεχόμαστε επίθεση από την Τουρκία, ασύμμετρη και υβριδική, αλλά ολοκληρωτικού χαρακτήρα καθώς και ότι αν πέσουμε στην παγίδα που έπεσαν οι Ισπανοί τότε θα έχουμε υποστεί συντριπτικό πλήγμα στην εθνική μας κυριαρχία.

Μάλιστα, το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) Τουρκίας σε ανακοίνωση του κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση Ερντογάν έχει μετατρέψει τους «πρόσφυγες» σε εργαλείο εκβιασμού και απειλής προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Προκειμένου να υλοποιηθεί η εν λόγω δράση της Ευνομίας κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο χρειάζεται και τη βοήθεια των πολιτών. Στηρίξτε την πρωτοβουλία μας καταθέτοντας, όποιο σχετικό στοιχείο διαθέτετε για την ενίσχυση της τεκμηρίωσης της δράσης μας

Νομικοί που επιθυμούν να συνδράμουν δύνανται να ενταχθούν στην ήδη συσταθείσα επιστημονική ομάδα εργασίας