Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, δώδεκα αλλοδαποί για παραβάσεις του Κώδικα μετανάστευσης και της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, ο ι ανωτέρω κατηγορούμενοι, προσήλθαν στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, για να ταξιδέψουν σε Ευρωπαϊκή Χώρα, κατέχοντας και κάνοντας χρήση για τον σκοπό αυτό, οι ένδεκα εξ αυτών, διαβατηρίων αλλοδαπής Χώρας, στα οποία είχαν αντικαταστήσει τη σελίδα προσωπικών δεδομένων με άλλη πλαστή εξ υπαρχής με τη φωτογραφία τους και ο δωδέκατος με γνήσιο διαβατήριο, το οποίο όμως είχε εκδοθεί υπέρ άλλου προσώπου.

Σημειώνεται ότι οι ανωτέρω, προκειμένου να εξαπατήσουν τις αστυνομικές αρχές και να διαφύγουν της προσοχής τους, προσήλθαν από κοινού, φορώντας ομοιόμορφη αθλητική ενδυμασία και φέροντας όμοια αθλητικά σακίδια, ώστε να προσομοιάζουν σε ομάδα χειροσφαίρισης.

Στον γενόμενο όμως αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι δεν ανήκουν σε κάποιο αθλητικό σωματείο και σκοπός τους ήταν να εξέλθουν παράνομα από τη Χώρα μας, κάνοντας χρήση των παραπάνω ταξιδιωτικών εγγράφων.

Οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.