Συνελήφθη και παραπέμπεται με τον αντιτρομοκρατικό ο αυτοπροσδιοριζόμενος «αναρχικός πρόσφυγας» για το «κάλεσμα» σε αναρχικές συλλογικότητες

«Oι σφαίρες είναι ο μόνος τρόπος να ανοίξουν τα σύνορα για όλους τους μετανάστες», υποστήριζε (12/03) ο Ιρανός αυπροσδιοριζόμενος "αναρχικός πρόσφυγας" και απεύθυνε κάλεσμα στις αναρχικές συλλογικότητες να οπλίσουν τους λαθρομετανάστες στον Έβρο.

Το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο εντόπισαν το 22άχρονο Abtin Parsa από το Ιράν στην περιοχή της Κυψέλης (29/03) και τον συνέλαβαν. Παραπέμπεται με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Αντιτρομοκρατικού Νομου, και πρόκειται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Προέκυψαν πολύ στενές επαφές με τον καταζητούμενο για συμμετοχή στην «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Ο Abtin Parsa, 22ετών λαθρομετανάστης από το Ιράν βρίσκεται στην Ελλάδα από το 2017 καθώς έχει περάσει παράνομα από τη Σάμο. Με ποινικό μητρώο και συλλήψεις, οργανωμένος με συμμετοχή σε συγκεντρώσεις συλλογικοτήτων του αντιεξουσιαστικού χώρου αυτοαποκαλείται «αναρχικός πρόσφυγας”. Ωστόσο, «κινήσεις» από άτομα που εμπλέκονται σε υποθέσεις τρομοκρατίας και έγκλειστα μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, και με την κατάσταση στον Έβρο τεταμένη, προκάλεσαν την άμεση ανταπόκριση των Υπηρεσιών και έφτασαν να εντοπίσουν (29/03) τον Abtin Parsa και τον συνέλαβαν.

Ο 22άχρονος Ιρανός είχε συλληφθεί πριν ένα χρόνο (01/2010) στην Πάτρα και νωρίτερα στα Εξάρχεια, ενώ πριν δύο χρόνια (12/08 2018) είχε συλληφθεί στον Άγιο Παντελεήμονα όταν σε έλεγχο οι Αστυνομικοί κατέσχεσαν στην κατοχή του αυτοσχέδιο μαχαίρι, με τον αντιεξουσιαστικό χώρο να «κινητοποιείται» για την αποφυλάκιση και νομική του συνδρομή.

Το μακροσκελές υπογεγραμμένο κείμενό του, γραμμένο σε ελληνικά, αγγλικά και την περσική «φαρσί»- διάλεκτο διαδεδομένη στο Ιράν, το Ιράκ και όμορες χώρες- είχε αναπαραγωγή και από διεθνείς ιστοσελίδες του διεθνούς αναρχικού δικτύου, με επισύναψη φωτογραφικού υλικού πολεμικών όπλων.