Κακουργηματική ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας σε Σύρο διακινητή για μεταφορά 12 ασυνόδευτων ανήλικων Αιγυπτίων – παράτυπων μεταναστών, με ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο που ακινητοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς.

Σε ανακριτή παραπέμφθηκε να απολογηθεί ένας 22χρονος Σύρος ο οποίος μετέφερε 12 ασυνόδευτους ανήλικους Αιγύπτιους μετανάστες με ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο και συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από καταδίωξη. Προηγουμένως ασκήθηκε εις βάρος του ποινική δίωξη για 6 αδικήματα, μεταξύ των οποίων για διακίνηση λαθρομεταναστών ,επικίνδυνη οδήγηση, χρήση πλαστού εγγράφου, απείθεια, κλοπή κ.α ενώ βεβαιώθηκε και πρόστιμο 150 ευρώ, λόγω του μέτρου απαγόρευσης της άσκοπης κυκλοφορίας.

Οι παράνομοι μετανάστες, ηλικίας από 15 έως 17 ετών, αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ δεν έγινε γνωστό αν τέθηκαν σε καθεστώς καραντίνας για την αποτροπή ενδεχόμενης μετάδοσης του κορωνοϊού. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ταξίδεψαν με καράβι ως την Αλβανίας και πέρασαν πεζοί τα ελληνικά σύνορα, χρησιμοποιώντας GPS. Από εκεί τους παρέλαβε ο Σύρος διακινητής για να τους μεταφέρει με ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη, έναντι χρηματικό αντιτίμου 350 ευρώ που φέρεται ότι έλαβε από τον κάθε έναν.

Το όχημα εντοπίστηκε στα διόδια των Μαλγάρων από αστυνομικούς αλλά ο οδηγός δεν σταμάτησε στο σήμα στάθμευσης και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να αποφύγει τον αστυνομικό έλεγχο. Τελικά ακινητοποιήθηκα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ύστερα από καταδίωξη, ενώ διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά των 12 αλλοδαπών οι οποίοι στερούνταν των απαραιτήτων νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Η δικογραφία σχηματίστηκε από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης.