Αναμένεται σήμερα, από ώρα σε ώρα, η εγκύκλιος για την ένταξη 2000 συνολικώς Οπλιτών Βραχείας Ανακατατάξεως (ΟΒΑ) στους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων η οποία θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων, μετά από την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των συναρμόδιων Υπουργού Εθνικής Αμύνης Νικόλαου Παναγιωτόπουλου και Υφυπουργού Οικονομικών.

Συμφώνως με αποκλειστικές πληροφορίες η εγκύκλιος αφορά την έναρξη της διαδικασίας ανακατατάξεως για 1200 ΟΒΑ στον Στρατό Ξηράς, από τους οποίους οι 600 θα είναι αποκλειστικώς για τις Ειδικές Δυνάμεις και άλλοι 600 για τα Όπλα του Πεζικού, των Τεθωρακισμένων, του Πυροβολικού, καθώς και των Σωμάτων του Τεχνικού και Υγειονομικού, που έχουν και τις περισσότερες επιχειρησιακές ανάγκες σε σχέση με τα υπόλοιπα Όπλα και Σώματα του ΣΞ.

Επίσης με την ίδια εγκύκλιο ανακοινώνεται και η ανακατάταξη άλλων 400 ΟΒΑ για την κάλυψη των άμεσων και επειγουσών επιχειρησιακών αναγκών του Πολεμικού Ναυτικού και ισάριθμων για τις αντίστοιχες της Πολεμικής Αεροπορίας σε κρίσιμες ειδικότητες.

Σημειώνεται ότι οι ΟΒΑ έχουν «κλειστή» διάρκεια υπηρεσίας 3 ετών, η οποία μπορεί να επεκταθεί για άλλη μία τριετία, ενώ η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων των ενδιαφερομένων έχει οριστεί η 30η Απριλίου 2020.
Οι υποψήφιοι ΟΒΑ για τις Ειδικές Δυνάμεις του ΣΞ θα πρέπει να έχουν γεννηθεί από την 1 Ιανουαρίου 1996 και μετά, ενώ για τους υπόλοιπους από την 1η Ιανουαρίου 1993 και μετά.

Επίσης έγινε γνωστό ότι δικαίωμα υποβολής σχετικών αιτήσεων έχουν τόσο όσοι αυτή τη στιγμή υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, όσο και όποιο έχουν υπηρετήσει σε αυτές, είναι έφεδροι. Όσοι υπηρετούν αυτή τη στιγμή στις ΕΔ θα πρέπει μέχρι τις 30 Απριλίου 2020, που είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων, να διανύουν το τελευταίο τρίμηνο της εκπληρώσεως των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων. Από την πλευρά τους όσοι είναι έφεδροι, έχουν υπηρετήσει δηλαδή στις ΕΔ, θα πρέπει να έχουν περάσει 3 χρόνια από την οριστική απόλυσή τους κατά την ίδια καταληκτική ημερομηνία της καταθέσεως των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να τις βρουν στις ιστοσελίδες των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.