ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Τρίτη, 3 Μαρτίου 2020

Επιτέλους, push back και προειδοποιητικά πυρά από το Λιμενικό, σε βάρκες που έφτασαν σε ελληνικά ύδατα συνοδευόμενα από Τούρκους


Ανεβάζουμε αυτό το tweet και το βίντεο με πάσα επιφύλαξη, καθώς ο δημοσιογράφος που το ανεβάζει αναφέρει πως έχει σταλεί από τους Τούρκους, προφανώς από την Τουρκική Ακτοφυλακή και το εργοστάσιο προπαγάνδας της γειτονικής χώρας. Η απόσταση που έχει τραβηχτεί σημαίνει πως το σκάφος των Τούρκων είναι σε απόσταση αναπνοής από τα τεκταινόμενα, και δεν χωρά αμφιβολία, πως αν πρόκειται για αυθεντικό, οι Τούρκοι συνόδευσαν την βάρκα με τους μετανάστες στην οριογραμμή. Κοινώς, όχι απλά επέτρεψαν, όχι απλά συνόδευσαν, αλλά μάλλον έφεραν, ρυμούλκησαν τη βάρκα.

Τα σκάφη του Λιμενικού, αφού περνούν σε μικρή απόσταση από την βάρκα, απευθύνουν προειδοποιήσεις που αγνοούνται. Η βάρκα ωθείται προς αυτούς που βιντεοσκοπούν, αλλά οι μετανάστες συνεχίζουν την προσπάθειά τους να φτάσουν πιο κοντά σε ελληνικό νησί. Τότε, αφού η επίδειξη όπλων δεν έχει καμία επίδραση, οι άντρες του Λιμενικού ρίχνουν προειδοποιητικά πυρά (μάλλον στέλεχος της ΜΥΑ/ΛΣ με FAL πυροβολεί δυο φορές, μπροστά από την πορεία της βάρκας).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου