Στον απόηχο της άρνησης πολλών δημάρχων να δεχθούν τη μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών από τη Χίο, τη Λέσβο και τη Σάμο στην ενδοχώρα, ο Κώστας Μουτζούρης «απαιτεί» την αλληλεγγύη από την ηπειρωτική Ελλάδα

Μετά τις πύρινες δηλώσεις κατά των κλειστών δομών φιλοξενίας μεταναστών και το γνωστό επεισόδιο ενώ μιλούσε στο τηλέφωνο με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης επανέρχεται ζητώντας αποφασιστικότητα από την κυβέρνηση και αλληλεγγύη από την ηπειρωτική Ελλάδα.

Με δήλωσή του στο politischios.gr ο Περιφερειάρχης ζητά από την κυβέρνηση να επιδείξει αποφασιστικότητα στο ζήτημα της μετεγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών.

Παράλληλα, στον απόηχο της άρνησης πολλών δημάρχων να δεχθούν τη μετεγκατάσταση 2.300 προσφύγων και μεταναστών από τη Χίο, τη Λέσβο και τη Σάμο στην ενδοχώρα, «απαιτεί» την αλληλεγγύη από την ηπειρωτική Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μουτζούρης δήλωσε:

«Οι αρχαίοι Έλληνες, ακόμη και όταν ήταν διηρημένοι σε πόλεις –κράτη με μεγάλες μεταξύ τους έριδες,είχαν ως κύρια συνεκτικά τους στοιχεία την κοινή γλώσσα, την θρησκεία, τα έθιμα κ.α. Προ των κοινών εξωτερικών κινδύνων εξεδήλωναν άκρα αλληλεγγύη και αλληλοκάλυψη.

Οι σύγχρονοι Έλληνες δεν είναι δυνατόν να αφίστανται των παραπάνω διαχρονικών χαρακτηριστικών των αρχαίων προγόνων τους.

Στο πλαίσιο αυτού απαιτούμε ως Έλληνες των νήσων, ως ακρίτες της χώρας,την εκδήλωση της αλληλεγγύης των συμπατριωτών μας, της ηπειρωτικής Ελλάδας. Δεν είναι δυνατόν οι νήσοι μας να έχουν αναλογία περίπου 1 μετανάστης προς 5 μονίμους κάτοικους (1:5) και στηνυπόλοιπη Ελλάδας η αναλογία να είναι 1:110. Ζητάμε δίκαιη αντιμετώπιση από τους συνέλληνες. Από δε την Κυβέρνηση ζητάμε να δείξει επιτέλους αποφασιστικότητα.»