Με δύναμη ψυχής ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Ν. Ημαθίας Μιχάλης Τζαφερόπουλος έκανε την παραπάνω δήλωση στην ζωντανή σύνδεση που είχε την προηγούμενη εβδομάδα με την εκπομπή ΛΑΙΚΑ&ΑΙΡΕΤΙΚΑ στον ΑΚΟΥ 99,6. 

Αναφερόμενος στην εμπειρία που έζησε επιχειρώντας μαζί με τους συναδέλφους του στην μεθόριο του Έβρου, τόνισε ότι το αίσθημα του καθήκοντος και η θέληση των αστυνομικών που βρίσκονται στα σύνορα να προσφέρουν στην πατρίδα είναι τόσο έντονα, που εκμηδενίζουν την σωματική κόπωση. 

Μίλησε για πρωτόγνωρες καταστάσεις και την μεγάλη ένταση ειδικά τις πρώτες ημέρες, ενώ επισήμανε την έντονη παρουσία του στρατού και την άριστη συνεργασία με την αστυνομία και την πυροσβεστική. Τόνισε ότι λαμβάνονται μέτρα προστασίας, αφού έρχονται σε σωματική επαφή με αυτούς που προσπαθούν να εισέλθουν και μπορεί να είναι φορείς του κορωνοϊού. 

 Τέλος απευθυνόμενος προς όλους τους συμπολίτες ζήτησε να σταματήσουν τις άσκοπες εξόδους και μετακινήσεις, ώστε να βοηθήσουν το έργο της αστυνομίας που είναι καθημερινά στους δρόμους με όλες τις δυνάμεις για την τήρηση των μέτρων και την προστασία των πολιτών.