ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Τρίτη, 7 Απριλίου 2020

Μετωπική Μηταράκη- Επιτροπής Αιρετών και κατοίκων για το μεταναστευτικό


Στα ύψη οδηγείται το πολιτικό θερμόμετρο με φόντο τη δημιουργία δομής καραντίνας για τους τυχόν νεοαφιχθέντες πρόσφυγες και μετανάστες. 


Σε ανακοίνωση της η Συντονιστική Επιτροπή Αιρετών και Κατοίκων της Χίου εξαπολύει δριμύ κατηγορώ κατά του Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, κάνοντας λόγο για ενδεχόμενο δημιουργίας νέας Σούδας σε ιδιωτικό ακίνητο εντός των ορίων της πόλης που πιθανά να μετατραπεί σε νέα ΒΙ.ΑΛ..

Παράλληλα, η Συντονιστική ασκεί κριτική στον Υπουργό για μη αποσυμφόρηση των νησιών και μετατροπή τους σε χώρους απορρόφησης ευρωπαϊκών και εθνικών κονδυλίων καλώντας τον Ν.Μηταράκη να σεβαστεί τους Χιώτες.

Από την πλευρά του ο Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου σε ανάρτησή του, σημειώνει ότι δεν πρόκειται για δεύτερη δομή αλλά για έναν έκτακτο χώρο που μόλις τελειώσει η κρίση δημόσιας υγείας θα κλείσει ταυτόχρονα και ο χώρος της καραντίνας. 


Δείτε επίσης στο bordernes:
Κωσταράκος: Πρέπει να συσταθεί μία αυτόνομη και ανεξάρτητη Ελληνική ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗ. Όλη η ανάρτηση


"Δεν θέλουμε δυο δομές στη Χίο, ξεκάθαρα. Ο χώρος καραντίνας που φυσικά πρέπει να δημιουργηθεί λόγω κορωναϊού, είναι έκτακτο μέτρο.. Μετά τις 15 ημέρες καραντίνα, όποιες νέες αφίξεις θα πηγαίνουν στη δομή της ΒΙΑΛ. (την οποία πρέπει να κλείσουμε και να μεταφερθεί εκτός πόλης, αλλά αυτό είναι άλλη συζήγτηση). Και όταν τελειώσει η κρίση δημόσιας υγείας, ελπίζω σύντομα, θα κλείσει την ίδια ημέρα και ο χώρος καραντίνας".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου