Το ποτήρι ξεχείλισε μετά από ανάρτηση ενός κειμένου ... "άποψης" στο site της ΕΚΑ του προέδρου των αστυνομικών Θεσπρωτίας Βασίλη Νάκου, το όνομα του οποίου παρεπιμπτόντως μάθαμε εξ αυτής της ανάρτησης.

Γράφει λοιπόν περισπούδαστα ο κ. Νάκος: 

"Χθες, κάποιος συνδικαλιστής, πριν από το διάγγελμα του Πρωθυπουργού της Χώρας και μετά την απάντηση του Υπουργού Οικονομικών σε ερώτηση δημοσιογράφου της ΕΡΤ σχετικά με τη χορήγηση επιδόματος «επιβράβευσης» σε αστυνομικούς, έκανε επίθεση φιλίας στον Πρωθυπουργό, λέγοντας ότι ο Πρωθυπουργός θέλει να ανταμείψει τους αστυνομικούς, είχε και έχει την πρόθεση να ανταμείψει αυτούς και πολλά άλλα, ενώ πριν λίγο καιρό έλεγε, μαζί με το δημοσιογραφικό του παρεάκι, ότι ξέχασε τους αστυνομικούς, δεν μπορεί να γίνει τίποτα από εδώ και πέρα, ούτε προσωρινό ούτε μόνιμο, και μάλιστα ότι το «τάιμινγκ» πέρασε…"


Ξεπερνάμε το γεγονός πως όλο το σκεπτικό πάσχει και πάσχει από ανήκεστο βλάβη σε βαθμό αβελτηρίας. Το bloko.gr ήταν που άνοιξε τον χορό δημοσιοποιώντας πληροφορίες από πηγές του μεγάρου Μαξίμου για την επικείμενη οικονομική ικανοποίηση των αστυνομικών και φυσικά εμείς δεν είμαστε το παρεάκι κανενός. Δεν κάναμε ποτέ κανενός είδους εξαίρεση. Τώρα θα το κάνουμε με μοναδικό κριτήριο την ωφέλεια για και υπέρ του αστυνομικού.


Ο κ. πρόεδρος εξέμεσε το δεκάρικο του και μέσα στην ευδαιμονία του, λησμόνησε να μας ενημερώσει για το ποιος ακριβώς είναι. Και τα προσωπικά του ποσώς μας απασχολούν. Από άποψης συνδικαλιστικής παραγωγής ρωτάμε για το ποιος είναι.


Πέρα από το γεγονός της στράτευσης κάτω από την ομπρέλα του ισχυρού, ώστε να εξασφαλίζονται οι απαραίτητες ψήφοι για να διοριστεί στο αξίωμα του και ανταποδοτικά προσέρχεται με σταυρωμένο ψηφοδέλτιο στις αρχαιρεσίες της ομοσπονδίας μαζί με τους ακόλουθους πραιπόζιτα του, πόσες και ποιες ανακοινώσεις ή παρεμβάσεις έκανε για τα δικαιώματα των συναδέλφων του που υπηρετούν στην Θεσπρωτία; Εμείς τουλάχιστον δεν θυμόμαστε να έχουμε γίνει κοινωνοί έστω και μιας.

Και δεν είναι μόνο αυτός. Δυστυχώς ο αστυνομικός συνδικαλισμός, κακοφορμισμένος πλέον και έχοντας διολισθήσει σε παρεάκια που φτιάχνουν τις προσωπικές τους ιστορίες, δεν έχει να συνεισφέρει σε αυτή τη μορφή του, τίποτα παραπάνω από την ευημερία, οικονομική και υπηρεσιακή των μετόχων του.

Φυσικά και δεν είναι όλοι έτσι, αλλά δυστυχώς η οπτική της αντίληψης καταγράφει εξαιρέσεις και μέσα σε αυτούς, αναφέρουμε ως φωτεινό παράδειγμα τους συνδικαλιστές των συνοριακών. Ουδέποτε ασχολήθηκαν με τον μικρόκοσμο της εσωστρέφειας τους. Ποτέ δεν επιδίωξαν την προσωπική ανάδειξη. Όλοι μαζί, ή τουλάχιστον στην πλειοψηφία τους, εγκήπτουν πάνω στο πρόβλημα και σιωπηλά (μακριά από πομφόλυγες του τύπου μετά από πρωτοβουλία μας...) προσπάθησαν και πέτυχαν λύσεις.

Άλλο παράδειγμα είναι οι αξιωματικοί. Δεν έδωσαν ποτέ δικαιώματα μέσα από σκιαμαχίες και προσωπικές αντιπαραθέσεις για μακιαβελική αυτοπροβολή και μόνο. Υπάρχουν εξαιρέσεις επίσης σε ενώσεις όπως της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης που δεν μιλούν περί όνου σκιάς. Αυτούς λοιπόν τους λίγους προτιμούμε να παραθέτουμε την άποψη και την αγωνιστική πρόταση τους, όταν στηλιτεύουν και δεν χαϊδεύουν για ένα ανταποδοτικό χτύπημα στην πλάτη.

Θα παραθέτουμε λοιπόν τις φωνές αυτών που δίνουν τη μάχη για και υπέρ του συναδέλφου τους.

ΥΓ: Σε ότι αφορά στις ανώνυμες καταγγελίες αστυνομικών, πυροσβεστών κοκ. Κατανοούμε ότι ο απλός αστυνομικός δεν μπορεί να βγει φόλα παρτίδα με τα στοιχεία του. Υπάρχει όμως η λύση για να διατηρήσει τη δυναμική της φωνής του και των δικαιωμάτων του όταν αυτά καταπατούνται. Στο κείμενο μας γράφει τηλέφωνο επικοινωνίας προκειμένου να επιβεβαιώσουμε την θέση και την πρόθεση, με την ακατάλυτη από την πλευρά μας εγγύηση διατήρησης της ανωνυμίας του και φυσικά διερεύνησης του προβλήματος του.

του Γιώργου Καραϊβάζ