“Ως αστυνομικός οφείλω να πιστεύω τον πρωθυπουργό” - Ηχητικό

«Ως Έλληνας αστυνομικός οφείλω να πιστεύω τον πρωθυπουργό. Είναι όμως, δικό του ζήτημα αν κάνει πράξη ή όχι τη δέσμευσή του» σχολίασε στον Flash 99,4 και την εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι» με αφορμή την εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη για οικονομική ενίσχυση των αστυνομικών, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρης Γερακαράκος.

«Δε μπορώ να βάλω χρονικό προσδιορισμό στη δέσμευση του πρωθυπουργού. Εμείς, όμως φυσικά και παλεύουμε για το πλαίσιο των διεκδικήσεών μας. Σίγουρα θα γίνουν συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς της κυβέρνησης. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να γίνει μία συνάντηση, να του το υπενθυμίσουμε και να μας πει τι πρόκειται να κάνει», πρόσθεσε ο κ. Γερακαράκος.

Με αφορμή το πρόσφατο επεισόδιο προπηλακισμού αστυνομικού στη Ρόδο ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί, όπως το ζήτημα της εκπαίδευσής τους.

Όπως τόνισε ο κ. Γερακαράκος: «Η εκπαίδευση είναι βασικό ζήτημα γιατί προστατεύει και τον αστυνομικό και τον πολίτη. Εδώ και χρόνια έχει καταργηθεί η εκπαίδευση και μάλιστα σε προσωπικό που οπλοφορεί, μας λόγω των μνημονίων που οδήγησαν σε περικοπή των κονδυλίων. Όταν το κράτος έχει καταργήσει την εκπαίδευση μη ζητάμε και θαύματα».

Και υπογράμμισε ότι «Το μοναδικό όπλο του Έλληνα αστυνομικού είναι αυτά που είναι υποχρεωμένο το κράτος να του παρέχει, δηλαδή ο οπλισμός και η εκπαίδευσή του και όμως, του τα στερεί. Είναι υποχρεωμένος ο αστυνομικός να αγοράζει αλεξίσφαιρο και οπλισμό; Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει λύσεις».

Ακόμη ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ σημείωσε ότι ο Έλληνας αστυνομικός θα πρέπει να λειτουργεί με βάσει τη νομοθεσία, το Σύνταγμα και την εκπαίδευση του και να τιμωρείται όταν ξεφεύγει των καθηκόντων.

Όσον αφορά στο μεταναστευτικό– προσφυγικό είπε ότι σημαντικό πρόβλημα αποτελεί η έλλειψη μεταφραστών που θα μπορούσαν να συνδράμουν στο έργο της αστυνομίας.

Ακούστε όσα δήλωσε στον Flash99,4 ο Γρηγόρης Γερακαράκος