ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Σάββατο, 25 Απριλίου 2020

Γιώργος Πλαφουντζής: Δίνουμε καθημερινά εξετάσεις και παίρνουμε άριστα


Ο Έλληνας αστυνομικός από την πρώτη στιγμή που η πανδημία Covid-19 χτύπησε την χώρα μας βρίσκεται στο δρόμο, εφαρμόζοντας τις διατάξεις της πολιτείας σχετικά με την επιβολή των μέτρων του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών, προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού.

Άρθρου του Γιώργου Πλαφουντζή
Αντιπρόσωπος στην ΠΟΑΣΥ, Μέλος ΑΝ.Α.Σ.Α.Α

Τα καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί είναι:
Πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος με αδιάκοπες περιπολίες προκειμένου να προστατευθούν οι πολίτες και οι περιουσίες τους.
Έλεγχος πολιτών για να αποφευχθεί η άσκοπη μετακίνησή τους και επιβολή προβλεπόμενων από το νόμο προστίμων.
Φύλαξη ατόμων που βρίσκονται σε καραντίνα σε ξενοδοχεία ή άλλες δομές
Φύλαξη κρατουμένων στα αστυνομικά καταστήματα και προστασία τους από τον covid 19
Προστασία των συνόρων της χώρας μας από κακόβουλους εισβολείς
Επαναπατρισμοί Ελλήνων πολιτών στη χώρα.
Εκτέλεση υπηρεσίας σε σταθμούς διοδίων, για αποτροπή μετακίνησης πολιτών σε άλλους νομούς της χώρας, όσο διαρκεί ο περιορισμός της κυκλοφορίας.

Επιπροσθέτως να τονίσουμε ότι οι άδειες του αστυνομικού προσωπικού έχουν ανασταλεί και οι συνάδελφοι εργάζονται καθημερινά, ακόμα και τις άγιες ημέρες του Πάσχα, κάνοντας πολλά χιλιόμετρα για να εκτελέσουν υπηρεσία και να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους.

Η πολιτεία ελπίζουμε να επιβραβεύσει τις προσπάθειές μας όπως ορθά έπραξε και με άλλους φορείς πρώτης γραμμής (ΕΚΑΒ, με τους υπαλλήλους του ΕΣΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας). Ο Έλληνας αστυνομικός δίνει καθημερινά εξετάσεις και παίρνει άριστα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου