Επιβεβαιώνονται οι ισχυρισμοί έως τώρα για την πρόθεση της κυβέρνησης χορήγησης ειδικού βοηθήματος στους ένστολους που επιχείρησαν στον Έβρο απέναντι στις μεταναστευτικές ροές το προηγούμενο διάστημα. 

Η επιβεβαίωση αυτή έρχεται από τον ίδιο τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη που απαντά σε ερώτηση του βουλευτή του Κυβερνώντος κόμματος Ιωάννη Καλλιάνη που κατέθεσε την 23η Μαρτίου. 

Ειδικότερα, ο Υφυπουργός Οικονομικών αναφέρει πως θα μπορούσε να εξεταστεί η δυνατότητα χορήγησης έκτακτης αμοιβής στα υπηρετούντα στις μεθόριες περιοχές του Έβρου στελέχη των Ενόπλων δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία ανάλογα με τις δημοσιονομικές εξελίξεις που συνδέονται με την κρίση του COVID19. 

Η απάντηση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει την πρόθεση της Κυβέρνησης. Αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού που όπως φαίνεται " φρενάρει" προσωρινά από τις εξελίξεις στο άλλο μέτωπο του covid19. 

Πάντως η ώριμη στάση και των συνδικαλιστών των Σ.Α. να κρατήσουν το θέμα με ώριμη και υπεύθυνη στάση χωρίς να επαιτούν φαίνεται πως κερδίζει υποστηρικτές.

Δείτε εδώ το ερώτημα του βουλευτή Ιωάννη Καλλιάνου

Εδώ είναι η απάντηση του Υφυπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη


πηγή: bordernews.gr