ΕΒΡΟΣ - ΑΙΓΑΙΟ

Ορεινοί καταδρομείς από τις "βόρειες" Μοίρες στον Έβρο και Αμφίβιοι στα νησιά υποστηριζόμενοι από άνδρες Ειδικών Επιχειρήσεων, έχουν αναλάβει καίριο ρόλο στην υπεράσπιση των συνόρων.
Οι Καταδρομείς στον Έβρο πήγαν για να μείνουν και να μετατρέψουν το ποτάμι και την παρέμβρια περιοχή σε απόρθητη ζώνη, μαζί με τις Δυνάμεις από τις δύο Μεραρχίες του ακριτικού νομού και τους συνοριοφύλακες της ΕΛΑΣ. Ακόμα και όταν τα ‘’οχυρωματικά’’ έργα προχωρήσουν, πρόθεση της Στρατιωτικής Ηγεσίας είναι να υπάρχει μόνιμη παρουσία καταδρομέων στον Έβρο.

Στα θαλάσσια σύνορα, καίριο ρόλο στην επιχείρηση "αποτροπής", έχουν αναλάβει οι Μοίρες Αμφιβίων Καταδρομέων, μαζί με τις Δυνάμεις του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού.
Εδώ και αρκετούς μήνες τα στελέχη των ΕΤΕΘ στα νησιά του βορείου, κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου με συνεχείς περιπολίες νυχθημερόν, έχουν στήσει ένα ‘’δίχτυ’’ επιτηρήσεως. Ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες, η κινητοποίηση των Αμφιβίων Καταδρομέων έχει κορυφωθεί, αφού υπάρχει ανησυχία για μαζική "απόβαση" λαθρομεταναστών!

Η στρατιωτική ηγεσία έχει αποφασίσει να ενισχύσει τις Επίλεκτες Δυνάμεις σε ακριτικά νησιά κυρίως στα μικρότερα και με άνδρες Ειδικών Επιχειρήσεων από επίλεκτες Μονάδες...