Αναφορικά με δημοσίευμα ιστοσελίδας για τα δέκα περιπολικά μεταφοράς φορέων επικίνδυνων ασθενειών, η απάντηση από τον πρόεδρος του Σωματείου Συνοριακών Φυλάκων Αττικής.

«Η προμήθεια των εν λόγω οχημάτων έγινε με ευρωπαϊκά κονδύλια (ταμείο εσωτερικής ασφάλειας) και κατανεμήθηκαν στα ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Και συγκεκριμένα: από 1 μεταγωγικό Citroen Picaso (κατάλληλο με διαχωριστικό), από 1 μεταγωγικό IVECO 9 θέσεων κατάλληλα διαμορφωμένο και από 1 μεταγωγικό TEMSA λεωφορείο 28 θέσεων (τύπου κλούβα μεταγωγών με «κελιά»).


Στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής τα εν λόγω οχήματα κατανεμήθηκαν στα ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Ταύρου (250-300 θέσεων ) και Αμυγδαλέζας (800-1000 θέσεων )και ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΜΕΤΑΓΩΓΕΣ, ακριβώς για το σκοπό τον οποίο έγινε η προμήθεια τους.

Επίσης να προσθέσω ότι η προμήθεια των εν λόγω οχημάτων έγινε με χρηματοδότηση από το ευρωπαϊκό ταμείο εσωτερικής ασφαλείας και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από καμία άλλη υπηρεσία -πλην των ΠΡΟ.ΚΕ.Α. και των υπηρεσιών της Δ/νσης Αλλοδαπών- για 5 χρόνια», καταλήγει ο πρόεδρος του Σωματείου Συνοριακών Φυλάκων Αττικής, Θωμάς Μπόζιαρης.