ΑΓΚΥΡΑ: "Το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό και η Ακτοφυλακή, θα αναλάβουν να διασφαλίσουν την «ελευθερία της ναυσιπλοΐας» στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο", είναι η απάντηση της Τουρκίας στην προσπάθεια της Ελλάδας να αποτρέψει την διακίνηση όπλων και λαθρομεταναστών μέσω παλιών τουρκικών εμπορικών πλοίων.

Πρόκειται για μια ευθεία απειλή εναντίον της Ελλάδας και μία προσπάθεια της Τουρκίας, ώστε να διασφαλισθεί η αποστολή των πλοίων είτε πρόκειται για μεταφορά όπλων είτε διακίνηση μεταναστών…

Με NAVTEX που εξέδωσε στις 7 Απριλίου η Τουρκία, κατηγορεί την Ελλάδα ότι παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, θέτει σε κίνδυνο ζωές ναυτικών και εμποδίζει την ελεύθερη ναυσιπλοΐα:

«Αιγαίο-Μεσόγειος. Αναγγελία προς όλους τους ναυτιλομένους. Η Ελλάδα επανειλημμένα θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των ναυτικών στο Αιγαίο με πρακτικές που είναι αντίθετες στο Διεθνές Δίκαιο.


Το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό και η Ακτοφυλακή είναι έτοιμες να προστατεύσουν τις ζωές στην Θάλασσα, να διασφαλίσουν την ελευθερία της ναυσιπλοΐας και να αποτρέψει κάθε παράνομη δραστηριότητα της Ελληνικής Ακτοφυλακής στην θάλασσα. Οι Σταθμοί της Σμύρνης και της Αττάλειας θα συνεχίσουν να εκδίδουν NAVTEX για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας».

Το ενδιαφέρον πλέον είναι εάν θα επιχειρήσει κλιμάκωση στην Θάλασσα στέλνοντας και άλλα πλοία – φαντάσματα, τα οποία εάν ζητηθεί να ελεγχθούν από την Ελληνική Ακτοφυλακή, θα κληθεί να τα «προστατεύσει» το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό.....