Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύο (2) ημεδαπών, μελών εγκληματικής οργάνωσης, που προσποιούμενοι τους αστυνομικούς διέπρατταν ληστείες και κλοπές, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και η οποία εξαρθρώθηκε την 25-2-2020 από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής .

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, τελεσθείσα από δύο ή περισσότερους, που είχαν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή, αντιποίηση κατ’ εξακολούθηση και από κοινού, παράνομη βία από κοινού και προμήθεια – κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους συλληφθέντες :


1. ΤΑΣΣΟ Κωνσταντίνο του Χρήστου και της Αγγελικής, γεννηθέντα την 2-4-1991 στην Αθήνα 


και

2. ΤΑΣΣΟ Χρήστο του Αποστόλου και της Νικολίτσας, γεννηθέντα την 10-8-1970 στο Ζεφύρι



Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση τους, στην διευκόλυνση διερεύνησης τυχόν τέλεσης και άλλων ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων σε βάρος και άλλων θυμάτων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-5319306 της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.