ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020

Τηλεδιάσκεψη Κουμουτσάκου-εκτελεστικού διευθυντή Frontex για Αιγαίο-Έβρο


Με τον εκτελεστικό διευθυντή της Frontex, Fabrice Leggeri, συνομίλησε σήμερα με τηλεδιάσκεψη ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η ανασκόπηση της παρουσίας της Frontex και των επιχειρήσεών της στο Αιγαίο και τον Έβρο για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών.

Οι δύο πλευρές τόνισαν την πολύ καλή συνεργασία της Ελλάδας με τον Οργανισμό και την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσής της, ενόψει της πιθανής αύξησης των μεταναστευτικών ροών κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα τουρκικές ακταιρωροί έχουν εντοπιστεί να συνοδεύουν λέμβους με μετανάστες και πρόσφυγες, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, συμπεριφορά που, όπως τόνισε, «διαμορφώνει απαράδεκτη πρακτική και συνιστά σαφή παραβίαση της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας του 2016».

Ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε τη θετική συμβολή της ενεργού παρουσίας της Frontex και των Rabits κατά την πρόσφατη ένταση που προκάλεσε η Τουρκία στον Έβρο, εργαλειοποιώντας το μεταναστευτικό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου