ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020

Ήρθαν τα σκάφη ειδικών επιχειρήσεων Mark V: Δημιουργείται ελληνική δύναμη ταχείας επεμβάσεως

Ηρθαν οι ενισχύσεις.


Την στιγμή που η Τουρκία προκαλεί σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο, η χώρα μας κάνει κινήσεις με σκοπό να εμποδίσει κάθε κίνηση της Τουρκίας.


Βέβαια χρειαζόμαστε φρεγάτες και γενικά νέα εξοπλιστικά. Αυτή την στιγμή τα δεδομένα έχουν ''παγώσει'' πάντως λόγω της πανδημίας, αλλά θέλουμε να πιστεύουμε πως μετά την λήξη της κρίσης, η Ελλάφα θα κάνει βήματα που ενισχύσουν την αποτρεπτική της ισχύ.

Στα χέρια των Ελλήνων βατραχανθρώπων θα είναι από τη Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 τα νέα Σκάφη Ανορθόδοξου Πολέμου της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του Ιωάννη Νικήτα για το defencereview.gr. Πρόκειται για τα νέα σκάφη MARK V από τους Αμερικανούς SEALS.

Με τη παρούσα εξέλιξη αναβαθμίζονται οι επιχειρησιακές δυνατότητες της ΔΥΚ.

Έτσι λοιπόν, είναι εμφανής η προσπάθεια της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να ενισχύσει το Πολεμικό Ναυτικό, καθώς η μεγαλύτερη απειλή από την Τουρκία θα είναι στη θάλασσα και αμέσως μετά στον αέρα, όπως έχουμε αναφέρει πολλάκις στο Πενταπόσταγμα. Τα ταχύπλοα Mark V χρησιμοποιούνται από τους US Navy SEALS για την διείσδυση αλλά και αποχώρηση ομάδων υποβρυχίων καταστροφών. Ταχύτατα, αθόρυβα, με χαρακτηριστικά χαμηλής παρατηρησιμότητας στα ραντάρ, θα είναι, εάν γίνει, μια ωφέλιμη προσθήκη στα μέσα της ΔΥΚ αν και η κατάσταση στην οποία βρίσκονται είναι άγνωστη προς το παρόν.

Το ασταθές περιβάλλον στην Μεσόγειο και οι κίνδυνοι από διάφορες πλευρές και η ασφάλεια του ναυστάθμου της Σούδας οδηγούν στην δημιουργία ειδικής δύναμης φύλαξης» στην περιοχή σε συνεργασία ΗΠΑ και Ελλάδος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου