Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) Josoor International Solidarity ανέφερε ότι περίπου 250 άνθρωποι από τον καταυλισμό Οσμανίγιε μεταφέρθηκαν συντονισμένα με λεωφορεία σε έναν άλλο καταυλισμό κοντά στη Σμύρνη με σκοπό την απέλασή τους στην Ελλάδα. Φέρονται δε να μην έχουν νερό και φαγητό.

Η συγκεκριμένη ΜΚΟ, η οποία στο παρελθόν είχε αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι η ελληνική αστυνομία και οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είχαν βάναυσα κακομεταχειριστεί όσους πέρασαν τη μεθόριο του Έβρου, ανέβασε μάλιστα και σχετικά βίντεο με τους λαθρομετανάστες που εστάλησαν στα παράλια.

Στη σελίδα της στο Facebook, η οργάνωση Josoor έχει επίσης ανεβάσει τα σχετικά βίντεο, ενώ επιτίθεται και σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης τα οποία κατηγορεί ότι έχουν προβεί σε ρατσιστικά σχόλια εναντίον της.

Ωστόσο, ο διαχειριστής της σελίδας φαίνεται να επικοινωνεί με άλλες οργανώσεις ρωτώντας αν διαθέτουν βάρκες και πλοία στην περιοχή – ενδεχομένως για να μπορέσουν να μεταφερθούν οι μετανάστες στα ελληνικά νησιά. Μία από αυτές, η Γερμανική Sea Watch, είναι επίσης ΜΚΟ που ασχολείται με τη διάσωση λαθρομεταναστών στη θάλασσα….Αλλά όχι στηην Γερμανία

Μεγάλη προσοχή πρέπει αν δοθεί στις δράσεις και κινήσεις αυτών των ΜΚΟ που δέν έχουν μόνο στόχο απλά την διάσωση των Λαθρομεταναστών ,αλλά είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις Τουρκικές αρχές Ασφαλείας

Σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούσαν να κάνουν τις όποιες ενέργειες στα Μικρασιατικά Παράλια χωρίς την γνώση και την άδεια των Τουρκικών Αρχών Ασφαλείας.