Στην συνέντευξη του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή ανέφερε:

"Ο στρατός έσπευσε νωρίς και ήταν έτοιμο για την παρέμβαση του στο Κρανίδι. Τα εργοστάσια του στρατού ετοιμάζουν απολυμαντικά υγρά, σαπούνι και μάσκες, τα οποία διατίθενται όχι μόνο στο στρατό αλλά και στον γενικότερο τομέα, όπως τους γιατρούς του στρατού και οι μαθητές της νοσηλευτικής σχολής του στρατού συμμετέχουν στα εργαστήρια, βοηθώντας τα αποτελέσματα, μαζί με την πρόληψη πολλών μέτρων. Στο εσωτερικό του στρατού επιδιώκουν να κρατήσουν τον ιό έξω από τις ένοπλες δυνάμεις. Νοσεί μόνο το 0,001%, δηλαδή σε ένα σύνολο 96.000 ατόμων έχουν προσβληθεί από τον ιό μόνο 36 άτομα. Το σύνολο των των 96.000 ατόμων μαζί με τις οικογένειες τους συμπεριλαμβάνουν το 600.000 του πληθυσμού μας. 
Τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι πολυεπίπεδα, ξεκινούν από το τακτικό επίπεδο, με διαταγές του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, έχουν αραιώσει τον τρόπο για το πως κοιμούνται οι οπλίτες στους θαλάμους, σε ένα μεγάλο τραπέζι τρώνε δύο άτομα, το πως εκτελούν τις υπηρεσίες τους, το οποίο μας έχει δώσει το τακτικό μας πλεονέκτημα να μπορούμε να είμαστε παντού, να είμαστε καθημερινά για να μπορούμε να υλοποιούμε την αποστολή μας με επιτυχία.
Όσον αφορά τον Έβρο, όπως και τα νησιά να σας ενημερώσω πως από 23 του μηνός έχουμε μηδέν αφίξεις μεταναστών στην χώρα μας. Τώρα βρισκόμαστε σε φάση ανασυγκρότησης και αναδιοργάνωσης, δηλαδή εκτιμούμε τι έγινε, το αναλύουμε και πηγαίνουμε στο επόμενο βήμα. Βελτιωνόμαστε εκεί που τα διδάγματα μας δείξανε ότι θέλουμε βελτίωση και η βελτίωση αυτή είναι υλικοτεχνική. Βελτιώνουμε τον φράχτη, τον επεκτείνουμε, κατασκευάζουμε γωνιές και μέρη όπου δεχθήκαμε περισσότερη πίεση και βεβαίως κάνουμε περισσότερα πράγματα που είναι μέσα στην καθημερινότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.
Βελτιώνουμε τις πρακτικές, τακτικές και στρατιωτικές μας μεθόδους. Δεν χαλαρώνουμε γιατί δεν συνάδει με τις Ένοπλες Δυνάμεις. Σε κάθε κατάσταση οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ένα παίγνιο, δράση, αντίδραση, αντιαντίδραση, σε κάθε κατάσταση έχουν μία αντίδραση, αυτό τους επιβάλλει να είναι συνεχώς σε μία ετοιμότητα και να μην έχουμε χαλαρώσει, λαμβάνοντας υπόψη την υγειονομική κρίση και τα μέτρα για να είμαστε σε ετοιμότητα. 
Όσον αφορά το Αιγαίο θα ήθελα να σας κάνω μία μετατόπιση από την ανάληψη της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και την αλλαγή που έγινε. Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε η νέα Κυβέρνηση, κατέστησε σαφές ο πρωθυπουργός προς όλους, η αντιμετώπιση των εθνικών ζητημάτων θα είναι κάθετη και επιθετική.  
Το έδειξε αρχικώς με την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στο μεταναστευτικό. Κάποιοι λένε ότι αυτό είχε πρωτογίνει το 2016 με την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ. Βεβαίως είχε γίνει αλλά με μικρό ποσοστό της πλήρους κατάστασης. Γιατί το 2016 οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμανε σε 4 πράγματα: υγειονομική υποστήριξη, σίτιση, μεταφορά και διανομή. Το 2019 με την απόφαση του Πρωθυπουργού αλλάζει το τοπίο με την δημιουργία του Εθνικού Συντονιστή που έτυχε να είμαι εγώ και την υπαγωγή σε εμένα του Ενιαίου Φορέα Επιτήρησης Συνόρων. Με σκοπό την συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και με τις σαφέστατες εντολές ΔΕΝ ΠΕΡΝΑ ΚΑΝΕΙΣ.  
Το Σεπτέμβριο σχεδιάσαμε, ξεκινήσαμε να το υλοποιούμε το Νοέμβριο κι έτσι όταν ήρθε η 1η Μαρτίου τα μέτρα απέδωσαν και από την πρώτη μέρα απετράπη η είσοδος 10.000 μεταναστών. Χρησιμοποίησα αυτό το γεγονός για να σας δείξω ότι το ίδιο ακολουθείτε και στα εθνικά ζητήματα για τα οποία η Τουρκία φαίνεται να διαφοροποιεί την απειλή της. 
Το ίδιο ακολουθείτε και στα νησιά μας όπου οι αριθμοί δείχνουν μηδενικές εισροές εδώ και πάρα πολύ καιρό. 
Στην ερώτηση τι γίνεται με την επιθετικότητα της Τουρκίας σας απαντώ δεν υπάρχει απάντηση. Δεν σας την δίνω, δεν χρειάζεται να ξέρετε. Κάποια πράγματα δεν χρειάζεται να τα ξέρετε.  
Αυτό που θα ήθελα να πω προς το εξωτερικό της χώρας, αν κάποιος νομίζει ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει μία εύκολη λύση για να δώσει μία διέξοδο στα εσωτερικά του προβλήματα θα εκπλαγεί. Όπως το ίδιο εισέπραξε όταν δοκίμασε στις 1η Μαρτίου να το κάνει με τους μετανάστες. Ο ίδιος σχεδιασμός που χρησιμοποιήθηκε στον Έβρο υπάρχει για όλα τα εθνικά θέματα. Αυτή τη στιγμή προέχει υγεία, η αντιμετώπιση της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, η χώρα μας κι εκεί κάνει πράγματα τρομερά και είναι πρότυπο για τις άλλες χώρες με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα.  
Υπήρχαν δημοσιεύσεις σε τουρκικές εφημερίδες για την δράση Τούρκων σε hotspot το διάστημα 2018 - 2019 αφορά την προηγούμενη κυβέρνηση. Το 2016 έγινε η καταστολή του πραξικοπήματος στην Τουρκία. Μέσα στο 2016 είχαμε ροές από την Τουρκία 306 ατόμων. Την επόμενη χρονιά εκτινάσσετε σε 3000. και αμέσως μετά τις επόμενες χρονιές σε 8000. Πολλοί Τούρκοι φύγανε από την Τουρκία για να αποφύγουν τον φυλακισμό. Οι Ένοπλες Δυνάμεις κατέγραψαν τα στοιχεία αυτών των ανθρώπων." 

Στο ερώτημα αν έφτασαν στην Ελλάδα Τούρκοι πράκτορες απάντησε ο Υφυπουργός ότι δεν είναι αρμόδιος να απαντήσει.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη: