Συνελήφθησαν στο νομό Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Νευροκοπίου Δράμας, τέσσερα μέλη σπείρας, τα οποία προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας εννέα μη νόμιμους μετανάστες.

Mετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση.




Στο πλαίσιο της επιχείρησης, βραδινές ώρες της 5-5-2020, οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά τους δράστες, σε θαμνώδη περιοχή της Ροδόπης, να επιβιβάζουν εννέα μη νόμιμους μετανάστες σε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Ακολούθως, ο ένας από τους διακινητές, οδηγώντας το παραπάνω όχημα, μετέφερε τους μη νόμιμους μετανάστες στην ενδοχώρα, ενώ οι άλλοι τρεις δράστες, επιβαίνοντες σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, λειτουργούσαν ως προπομποί για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.

Από την έως τώρα έρευνα προέκυψε ότι το ένα όχημα έφερε πινακίδες κυκλοφορίας έτερου οχήματος, ενώ στο εσωτερικό του βρέθηκε ένα ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας των βουλγάρικων αρχών, οι οποίες είναι καταχωρημένες ως κλεμμένες.
Σημειώνεται ότι ένας από τους διακινητές έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών, καθώς και ότι ο ένας οδηγός - διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, κινητά τηλέφωνα, πινακίδες κυκλοφορίας και χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.