ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020

Στρατηγος Φραγκος: Καμμία παραβίαση Εθνικού εδάφους δεν έγινε στον Έβρο!!

Την 26/05/2020 ο Στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης παραχώρησε συνέντευξη στον Ραδιοφωνικό σταθμό ΚΑΣΤΟΡΙΑ FM στην εκπομπή "Άσπρο και Μαύρο",καλεσμένος των κ.Τομόπουλου Ιωάννη και κ. Τσόπρα Χρυσόστομου, όπου αναφέρθηκε στην τρέχουσα επικαιρότητα και στο πρόσφατο θέμα που απασχόλησε τα ΜΜΕ σχετικά με την κατάσταση στον Έβρο και ανέφερε:

Καμία τουρκική περίπολος δεν έχει πατήσει σε ελληνικό χερσαίο έδαφος στην περιοχή του Μελισσοκομείου στις Φέρες και πρέπει οι Έλληνες να γνωρίζουν ότι τα σύνορα στον Έβρο έχουν καθοριστεί με τη συνθήκη της Λωζάνης και με το πρωτόκολλο του 1926 που υπεγράφη στην Αθήνα, οπου μία τριμερής επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους της Ελλάδος, της Τουρκίας και ένα εκπρόσωπο τρίτης χώρας, που στην προκειμένη περίπτωση ήταν Ολλανδός, ανέλαβε να χαράξει το σύνορο Ελλάδος-Τουρκίας επί του εδάφους (άρθρο 5 Συνθήκης της Λωζάννης). Το σύνορο ακολούθησε στον κύριο βραχίονά του ποταμού και βασίσθηκε σε σταθερά σημεία. Τα συμπεράσματα της επιτροπής περιελήφθησαν σε πρωτόκολλο που υπεγράφη στην Αθήνα την 3η Νοεμβρίου 1926. Το πιο κρίσιμο άρθρο στην παρούσα συγκυρία είναι το Αρ. 2 που αναφέρει τα ακόλουθα:

«Η Επιτροπή απεφάσισεν ότι η συνοριακή γραμμή δεν θα ακολουθήση τον ρουν του ποταμού εις τας ενδεχόμενας μετακινήσεις του, αλλ’ ότι η γραμμή αυτή καθορίζεται κατά τρόπον οριστικόν από την παρούσαν θέσιν του ποταμού, ως αύτη καθωρίσθη εις τους χάρτας τους καταρτισθέντας μερίμνη της Επιτροπής».

Επομένως, μετά τη χάραξή της η συνοριακή γραμμή αποφασίσθηκε να παραμείνει σταθερή και να μην ακολουθεί τις μετατοπίσεις της κοίτης του ποταμού.

Τόνισε ότι η πραγματικότητα της σημερινής κατάστασης στον Έβρο είναι αυτή,και επανέλαβε ότι δεν έχει γίνει καμία καταπάτηση Εθνικού εδάφους.

Δείτε το σχετικό βίντεο:0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου