ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Τρίτη, 12 Μαΐου 2020

Βίντεο – ντοκουμέντο: Τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε ψαράδες ανοιχτά της ΜυτιλήνηςΚλιμακώνουν εκ νέου τις προκλήσεις τους οι Τούρκοι στο Αιγαίο. Βίντεο από παρενόχληση ψαράδων. Νέο μπαράζ παραβιάσεων.

Σε όλα τα επίπεδα -από αέρος, θαλάσσης και στεριάς- συνεχίζουν τις προκλήσεις τους οι Τούρκοι. Έτσι μετά τα περιστατικά πυροβολισμών που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στον Έβρο, ένα νέο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στο κρεσέντο επιθετικότητας.

Ειδικότερα, σε βίντεο ντοκουμέντο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τουρκική ακταιωρός παρενοχλεί Έλληνες ψαράδες, ανοιχτά της Μυτιλήνης προσπαθώντας να τους διώξει από τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Ο κύριος Παναγιώτης δίνει τη μάχη του για το μεροκάματο στις νησίδες Τοκμάκια, τρία μόλις μίλια από τη Μυτιλήνη. Ξαφνικά, Τούρκοι λιμενικοί πλησιάζουν το αλιευτικό του με απειλητική διάθεση, ζητώντας του να τα μαζέψει και να φύγει με το πρόσχημα ότι βρίσκεται σε τουρκικά ύδατα.

«Εμείς τραβούσαμε ακριβώς στην οριογραμμή ήρθε αυτός είπε τα δικά του «να φύγουμε, να σταματήσουμε τον κινητήρα της μηχανής», ίσως να ήθελε να επιβιβαστεί και σε εμάς δεν ξέρω τις προθέσεις του. Εγώ έκανα τη δουλειά μου ήμουν νόμιμος, ενημέρωσα το λιμεναρχείο» περιγράφει ο Έλληνας ψαράς και προσθέτει πως ήταν άοπλοι και πως του έδειχναν να φύγει προς τη Μυτιλήνη.

Ακόμη 34 παραβιάσεις

Την ίδια στιγμή, σήμερα τουρκικά μαχητικά προχώρησαν σε 34 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, και σε πέντε παραβάσεις κανόνων εναέριας κυκλοφορίας. Επιπρόσθετα σημειώθηκαν τρεις εικονικές αερομαχίες.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου