«Μας ικανοποιεί η άρση των μέτρων, δήλωσε ο γενικός γραμματέα του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής (ΣΕΦΕΑΑ), Στράτος Μαυροειδάκος, γιατί αρχίζουμε να ασχολούμαστε με αυτό για το οποίο είμαστε ταγμένοι: να υπηρετούμε τον πολίτη» προσθέτοντας ότι ήδη η μικροεγκληματικότητα ξεκίνησε να ανεβαίνει, οπότε το επιχειρησιακό σχέδιο της αστυνομίας έχει αναπροσαρμοστεί. «Δεν παίρνουμε μέτρα για άσκοπες μετακινήσεις, αλλά γι' αυτό που κάνουμε τόσα χρόνια: να πατάξουμε την εγκληματικότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ωστόσο θα καλούμαστε για μια ακόμη φορά από Δευτέρα να επιβάλλουμε διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ σε αυτούς που δεν φορούν μάσκες - και σ' αυτό είμαστε αντίθετοι, καθώς πρόκειται για μέτρο που θα ισχύσει για καιρό και ρωτούμε: Είμαστε εκπαιδευμένοι και έτοιμοι, οι αστυνομικοί, να κρίνουμε αν κάποιος πρέπει να φοράει μάσκα;» ανέφερε ο κ. Μαυροειδάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για να συμπληρώσει:

«Ήδη οι αστυνομικοί είναι στον Έβρο, είναι στην εγκληματικότητα, είναι στην καθημερινότητα... Δεν νομίζουμε ότι είναι δουλειά της αστυνομίας, να ελέγχει αν φοράει κανείς μάσκα στα σούπερ μάρκετ. Έχουμε τις ενστάσεις μας και θέτουμε ερωτήματα».

Ο γενικός γραμματέα του Σωματείου Ειδικών Φρουρών θύμισε ότι υπάρχουν και άλλοι κλάδοι που θα μπορούσαν να αναλάβουν αυτό το θέμα όπως οι ελεγκτές της δημόσιας υγείας ή η δημοτική αστυνομία, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι εφόσον είναι νόμος οι αστυνομικοί προφανώς και θα τον εφαρμόσουν.

«Όταν συνέβη κάτι έκτακτο βγήκαμε μπροστά και βάλαμε πλάτη. Περιμένουμε από τα χείλη του πρωθυπουργού να μας ικανοποιήσει και υλικά, ηθικά μια χαρά είμαστε» κατέληξε.