ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Παρασκευή, 8 Μαΐου 2020

Να αποζημιωθούν οι αγρότες των συνόρων ζητάει βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας


Το θέμα των αποζημιώσεων αγροτών των Καστανεών θέτει με ερώτησή του προς τους υπουργούς προστασίας του πολίτη και εθνικής άμυνας, ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Δερμεντζόπουλος.

Αναλυτικά η ερώτηση του βουλευτή

Θέμα: «Καταβολή αποζημιώσεων στους καλλιεργητές γης των Καστανεών Έβρου».
Η αποτελεσματικότητα με την οποία αντιμετώπισε η Ελληνική κυβέρνηση τη βίαιη προσπάθεια παραβίασης των ελληνικών συνόρων που εκδηλώθηκε στις 28/02/2020, αναγνωρίστηκε από την συντριπτική πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας, ενώ ταυτόχρονα ενίσχυσε το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της Π.Ε. Έβρου.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων που διεξήγαγαν στην περιοχή τα σώματα ασφαλείας και οι ένοπλες δυνάμεις, δημιουργήθηκαν σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις των Καστανεών Έβρου εκτεταμένες καταστροφές. Το παραπάνω γεγονός πλήττει ευθέως το εισόδημα των καλλιεργητών της περιοχής, των οποίων η συμβολή για την αντιμετώπιση της παραβίασης των Ελληνικών συνόρων υπήρξε καίρια.

Κατόπιν τούτου ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί
Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν, έτσι ώστε να αποζημιωθούν οι καλλιεργητές της περιοχής των Καστανεών για τις ζημιές που υπέστησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων;

Ο ερωτών Βουλευτής
Χρήστος Δερμεντζόπουλος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου