ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Σάββατο, 23 Μαΐου 2020

Βρέθηκε το ένα όχημα των ληστων της Ημαθίας. Η υποστελέχωση των υπηρεσιών της περιοχής φαινεται να είναι η αιτία που αποδίδεται στην καθυστέρηση της ΕΛ.ΑΣ να ανταποκριθεί στο συμβαν


Το αστυνομικό τμήμα της περιοχής βρίσκεται μόλις 300 μέτρα από το κατάστημα που διέρρηξαν οι δράστες

Στο Πεντάλοφο της Θεσσαλονίκης εντοπίστηκε το ένα από τα δυο αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να αφαιρέσουν το χρηματοκιβώτιο με τα κοσμήματα των 100.000 στην Αλεξάνδρεια της Ημαθίας την περασμένη Τρίτη.

Όπως προέκυψε και τα δυο οχήματα είχαν κλαπεί από περιοχές της Θεσσαλονίκης, λίγες ημέρες πριν την ενέργεια. Οι δράστες σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, είναι είτε Ρομά είτε Γεωργιανοί κακοποιοί που έδρασαν με σχέδιο και "επαγγελματικές" κινήσεις.

Αρχικά με το ένα αυτοκίνητο τράβηξαν το μεταλλικό ρολό από το κοσμηματοπωλείο που βρίσκεται στο πλέον κεντρικό σημείο της πόλης και στην συνέχεια οι ληστές μπήκαν στο εσωτερικό και έσυραν μέχρι τον δρόμο το χρηματοκιβώτιο.

Προκαλεί εντύπωση η καθυστέρηση των αστυνομικών να μεταβούν στο σημείο, καθώς όπως φαίνεται και στο βίντεο που τραβούσε περίοικος, οι ληστές προσπαθούσαν για αρκετή ώρα να φορτώσουν το χρηματοκιβώτιο στο αμάξι.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως το αστυνομικό τμήμα της περιοχής βρίσκεται μόλις 300 μέτρα από το κατάστημα που διέρρηξαν και προκαλεί απορία η καθυστέρηση αντίδρασης της ΕΛ.ΑΣ. Αστυνομικές πηγές πάντως αποδίδουν την ευθύνη στη αστυνομική διεύθυνση καθώς «είχαμε εγκαίρως ενημερώσει για τα κενά και την υποστελέχωση που υπάρχει στα τμήματα της περιοχής» όπως τονίζουν.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου