Στην ερώτηση αν ο Ερτογάν προκαλεί με τα σκηνικά στον Έβρο, την αναπαράσταση της Άλωσης της Πόλης, ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Αλκιβιάδης Στεφανής δήλωσε: "Κάθε ενέργεια που σχεδίασε μια κυβέρνηση, βασίζεται σε κάποιες αναλύσεις που κάνει, για το ποια θα είναι τα αποτελέσματα της ενέργειας αυτής που κάνει. Θεωρώ ότι το σκηνικό που έχει στήσει στην Κωνσταντινούπολη είναι οι ίδιοι οι κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης. Εκεί υπέστη μεγάλη ήττα ο Ερτογάν και μάλιστα για δεύτερη φορά στις εκλογές και θέλει να ακουμπήσει το θυμικό τους με την ενέργεια αυτή. Ο κοινός στόχος του δεν είμαστε εμείς, ο στόχος του είναι εσωτερικός αλλά κι εμάς μας ενοχλεί. Αγγίζει το θρησκευτικό μας συναίσθημα, αγγίζει την πίστη μας. Το παρακολουθούμε με προσοχή τι θα κάνει. Το δεύτερο που αναφέρθηκε το UEV που πέταξε εμείς πάντα κοιτάμε και αναλύουμε στοιχεία. Σε κανένα στοιχείο δεν επιβεβαιώνεται πουθενά αυτή η πτήση. Μπορεί κάπου αλλού να πέταξε, έδωσε ένα όνομα στον Έβρο όμως δεν έχει παρατηρηθεί αυτή η πτήση"

"Πολλές φορές την Τουρκική κυβέρνηση τη χαρακτηρίζει μία αλαζονεία. Στην αλαζονεία αυτή κάνει δηλώσεις, όταν δηλώσαν όλα τα μέλη της Τουρκικής κυβέρνησης ότι 134.000 μετανάστες θα εισέλθουν στην Ελλάδα. Αυτός ήταν ο σχεδιασμός που δεν έγινε. Μετά τη νίκη την οποία πετύχαμε, ξεκινήσαμε τον σχεδιασμό να αντιμετωπίσουμε την επόμενη κατάσταση. Βλέπουμε ότι καθημερινά υπάρχουν προσπάθειες να εισέλθουν στα χερσαία και στα θαλάσσια σύνορα και το σταματάμε. Υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες. Προχθές σταμάτησαν 217 άτομα στα σύνορα στη θάλασσα, 55 στο Βόρειο Αιγαίο 134 στο νότιο Αιγαίο. Αυτά είναι σχεδόν καθημερινά αυτά τι έχει αλλάξει όμως"


Στο ερώτημα τι έχει αλλάξει στην στρατηγική μας : "Ήταν ξεκάθαρη η πολιτική κατεύθυνση. Ο κύριος πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος στο τι ζήτησε από τις ένοπλες Δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας κι αυτό υλοποιήθηκε με σκληρή δουλειά, με αποφασιστικότητα και βεβαίως με αλλαγή όλης της νοοτροπίας αντιμετώπισης. Από κει που το μεταναστευτικό ζήτημα ήταν θέμα διαχείρισης, τους υποδεχόμαστε, τους τακτοποιήσαμε και προσπαθήσαμε να τους σιτίσουμε, πήγαμε στο επόμενο βήμα που ήταν η αποτροπή και προχωρήσαμε στο αμέσως επόμενο που ήταν η απαγόρευση. Βεβαίως σε αυτό προστέθηκε και η υγειονομική κρίση η οποία μας έκανε να είμαστε ακόμα πιο αποφασιστικοί στον τρόπο διαχείρισης των μεταναστών"


Στο αν υπάρχει κάτι που να μας ανησυχεί στον Έβρο, το Αιγαίο άλλα και στα νησιά μας, υπάρχουν διάφορα σενάρια τα οποία εξετάζουμε. Στον Έβρο καθημερινά προστίθενται νέες δυνατότητες, 42 km υπάρχουν εμπόδια στο σύνολο των διακοσίων 208km στην επέκταση του Έβρου ποταμού. Τα σύνορα μας "φυλάσσονται σκληρά και αποφασιστικά". 

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη που αναφέρεται για τις υπερπτήσεις, για την ασφάλεια μας, την αεροπορεία μας, τις γεωτρήσεις της Τουρκίας, τις Ένοπλες Δυνάμεις μας που είναι εξαιρετικό το ηθικό μας, για την πιθανότητα θερμού επεισοδίου


Bordernews.gr