Στην ερώτηση αν δυσκολεύουν τα πράγματα στον Έβρο και οι Τούρκοι εμφανίζονται ξανά απειλητικοί, ο Πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Παναγιώτης Χαρέλας απάντησε:
"Θα πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση" 

"Για οποιοδήποτε ενδεχόμενο το είχαμε πει από την πρώτη στιγμή, ότι πρέπει ο Έβρος να θωρακιστεί με μέσα αλλά και ανθρώπινο δυναμικό. Έως ότου έρθουν δίπλα μας οι νέοι συνοριοφύλακες οι οποίοι είναι στην διαδικασία της πρόσληψης, ενισχύεται ο Έβρος με ανθρωπινό δυναμικό από την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα" 

Στο ερώτημα αν είναι αρκετό το προσωπικό για να κάνουμε την δουλειά μας στον Έβρο οι οποίοι είναι γύρω στα 1200 άτομα που προστατεύουν τα σύνορα και αποτελούνται από συνοριοφύλακες, εθελοντές της αστυνομίας και frontex καθώς επίσης και τον στρατό που είναι σημαντική η παρουσία του εκεί, ο Πρόεδρος απάντησε: "Δεν μπορούμε χωρίς τον στρατό και δεν μπορεί ο στρατός χωρίς εμάς. Έχει αποδείξει η Ελληνική Αστυνομία αλλά και οι Ένοπλες Δυνάμεις ότι συνεργάζονται άψογα στον κίνδυνο και στην απειλή από έξω. Αυτό φάνηκε με τα τελευταία γεγονότα του Μαρτίου. Δεν μπορεί να σας απαντήσει κανείς αν είναι επαρκής ο αριθμός, αναλόγως με μία ενδεχόμενη ένταση που θα προκληθεί. Είναι όμως μία δύναμη ικανοποιητική για αν αποτρέψει οποιοδήποτε κίνδυνο αρχικά και να δούμε αν κλιμακωθεί από την άλλη πλευρά αν θα πρέπει να ενισχυθεί κι άλλο ο Έβρος ή όχι όπως έγινε την περίοδο του Μαρτίου"

Όσον αφορά το αυξημένο ηθικό, απάντησε "το βλέπαμε στο πρόσωπο των συναδέλφων πως θέλαμε να χαμογελάσουμε, θέλαμε να δείξουμε την ικανοποίηση μας ότι τα καταφέραμε αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτή η μάχη δεν τελείωσε ποτέ και για αυτό έχουμε μία αυτοσυγκράτηση στο αν κερδίσαμε"  "Θα πρέπει να είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση και με ανθρώπινο δυναμικό αλλά και με σύγχρονα μέσα, τα οποία θα πρέπει να δύο Υπουργεία, Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη να βιαστούν, για να θωρακίσουμε τον Έβρο και τα νησιά αλλά και άλλα σύνορα όπως τα ελληνοαλβανικά σύνορα, που αφορά την διασυνοριακή εγκληματικότητα. Το τόξο της συνοριοφυλακής φύλαξης θα πρέπει να επεκταθεί σε όλα τα σύνορα μας. Θα πρέπει να διαβεβαιώσουμε την κοινωνία ότι τα μέτρα δεν είναι γιατί φοβόμαστε κάτι αλλά γιατί έτσι πρέπει να γίνει"

"Όσον αφορά τον φράχτη είναι ο φράχτης των Καστανιών αλλά και τα τεχνικά εμπόδια όπως τα φράγματα που δημιουργεί ο στρατός σε όλο το μήκος του ποταμού ώστε να δυσκολέψουν την πρόσβαση των μεταναστών και των διακινητών σε όλη την παραποτάμια περιοχή. Έχει ήδη εξαγγελθεί η δημιουργία του φράχτη των Φερρών"

Μεταξύ άλλων ανέφερε για την σημαντικότητα του φράχτη των Καστανιών. Παρακολουθήστε ολόκληρο το βίντεο με την συνέντευξη:



bordernews.gr