«Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους κι εμείς τη δική μας, να τους αποτρέπουμε, να τους αναχαιτίζουμε»

Στην τουρκική προκλητικότητα των τελευταίων ημερών, αναφέρθηκε ο υπουργός Άμυνας, και πιο συγκεκριμένα στο χθεσινό επεισόδιο με τους Έλληνες ψαράδες και το τουρκικό Λιμενικό στις Οινούσσες. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος, καθώς υπάρχει μεγάλη δραστηριότητα σε μικρο΄χρονικό διάστημα.

«Κάποιες μέρες είναι μεγάλη η ένταση, άλλες μέρες υπάρχει ησυχία» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και συμπλήρωσε, «εμείς βλέπουμε τη συνολική εικόνα, αυξημένη δραστηριότητα σε αέρα, θάλασσα και ξηρά, καθώς δεν έχει κοπάσει η κατάσταση στον Έβρο». Ο υπουργός Άμυνας τόνισε ότι έχουν γίνει διαβήματα προς τους οργανισμούς και το ΝΑΤΟ. 

«Περιμένουμε καλή τη πίστη μια καλύτερη συμπεριφορά» τόνισε, αναγνωρίζοντας πως «δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή όροι καλής γειτονίας». Παράλληλα, γνωστοποίησε πως η τελευταία του επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του ήταν πριν από 15-20 μέρες, λέγοντας: «Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους κι εμείς τη δική μας, να τους αποτρέπουμε, να τους αναχαιτίζουμε και να εξηγούμε, όπως πχ στον Έβρο, ότι θα ενισχύσουμε τα σύνορά μας, ως άγρυπνοι φρουροί, κι αυτό δεν επιδέχεται άλλης ερμηνείας ή εξήγησης».

«Εμείς δείχνουμε καλή διάθεση, θέλουμε να δείξει και η άλλη πλευρά, τα κανάλια επικοινωνίας πρέπει να είναι ανοιχτά» τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος και κατέληξε λέγοντας: Δεν νομίζω πως η Τουρκία θέλει να κλιμακώσει κατακόρυφα την ένταση μέχρι την πρόκληση άλλων καταστάσεων, αλλά τα δείγματα συμπεριφοράς μας κάνουν να εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα και να προετοιμαζόμαστε».