Με γνώμονα την προστασία της ασφάλειας και της περιουσίας των Σέρβων πολιτών η κυβέρνηση της Σερβίας έστειλε το Στρατό της χώρας στο στρατόπεδο όπου συγκεντρώνονται οι παράνομοι μετανάστες.

Μετά από επανειλημμένα κρούσματα επιθέσεων ενοχλήσεων και ληστειών από τους μετανάστες στους κατοίκους της περιοχής όπου βρίσκεται το στρατόπεδο το Βελιγράδι αποφάσισε να στείλει μονάδα του Σερβικού Στρατού για την επιβολή της Τάξης. Σύμφωνα με τα Σερβικά ΜΜΕ οι περισσότεροι από τους παράνομους μετανάστες προέρχονται από περιοχές που δεν είναι εμπόλεμες οπότε δεν δικαιούνται άδεια παραμονής στη χώρα.

Η αποστολή του Σερβικού Στρατού με πλήρη εξοπλισμό στην περιοχή του στρατοπέδου των παράνομων μεταναστών αποτελεί την έσχατη λύση της Σερβικής κυβέρνησης αφού οι επιθέσεις και οι ληστείες εκ μέρους των μεταναστών προς τους κατοίκους της περιοχής είχαν μετατραπεί σε μάστιγα.

Οποιαδήποτε σύγκριση με τις καταστάσεις που επικρατούν στη Λέσβο την Χίο και τη Σάμο είναι απλά αδύνατη λόγω του άτυπου ειδικού καθεστώτος ασυλίας που απολαμβάνουν οι ξένοι «φιλοξενούμενοι» οι οποίοι μαζί με τις δεκάδες ΜΚΟ αυθαιρετούν καθημερινά…

Χτίζοντας υποδομές, επεκτείνοντας τα στρατόπεδα φιλοξενίας χωρίς την άδεια των Αρχών, καταστρέφοντας τον ελαιώνα της Μόριας, λεηλατώντας την περιουσία των γειτονικών αγροκτημάτων, ασχημονώντας έναντι των Ελλήνων πολιτών των παραπάνω νησιών μη σεβόμενοι ως φιλοξενούμενοι την ανοχή αυτών.