Ένας ξαφνικός και ανεξήγητος θάνατος, που γκρεμίζει τα πάντα και γεννά ερωτηματικά. Το έγκλημα δεν μοιάζει πιθανό αλλά και η αυτοκτονία μοιάζει μια υπόθεση πέρα από κάθε λογική.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε πριν δυο μήνες περίπου. Περίμεναν το πρώτο τους παιδί, του αγόραζαν ρούχα και γέμιζαν το δωμάτιο του με παιχνίδια. Τι συνέβη;

Ένα μεγάλο γιατί πλανάται και ένας βουβός πόνος. Οικογένεια, φίλοι και γνωστοί του Δήμου Μωραΐτη αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν το γεγονός και να αποδεχτούν την απώλεια του δικού τους ανθρώπου. Όλοι αδυνατούν να πιστέψουν ότι δεν θα ξαναδούν, δεν θα ξαναμιλήσουν με τον Δήμο. Έναν άνθρωπο υπόδειγμα στη δουλειά του, έναν άνθρωπο που ήταν φιλικός, καλοσυνάτος και χαμογελαστός… Ένα καλό παιδί όπως λένε όλοι.

Πολλά τα ερωτηματικά… Προς το παρόν αναπάντητα. 

Συγκλονισμένη είναι και η κοινωνία του Πύργου και της Αρχαίας Ολυμπίας από την είδηση του θανάτου του νεαρού αστυνομικού που βρέθηκε νεκρός του από συναδέλφους του μέσα στο αυτοκίνητό του με την μηχανή σε λειτουργία (προχθές στο μεγάλο παρκινγκ που βρίσκεται στην είσοδο της Ολυμπίας)

Χθες έγινε νεκροψία – νεκροτομή και σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ο θάνατός του τοποθετείται χρονικά κάπου στις δύο το μεσημέρι (ας σημειωθεί ότι βρέθηκε σε πλήρη ακαμψία). Έφερε διαμπερές τραύμα στην δεξιά κροταφική χώρα (κρατούσε το όπλο στο χέρι του). Από τον ιατροδικαστή ελήφθησαν δείγματα για περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο. Παρότι επίσημη ανακοίνωση δεν υπάρχει μέχρι στιγμής και οι ενδείξεις οδηγούν σε αυτοχειρία, πολλά είναι τα ερωτηματικά που τίθενται από φίλους και συναδέλφους του Δήμου.

«Πώς γίνεται ένας άνθρωπος να ξεκινά για την δουλειά του, να παίρνει καφέ και νερό, που βρέθηκαν μέσα στο αμάξι και να καταλήγει σε αυτή την πράξη;»

«Γιατί το αυτοκίνητο βρέθηκε με αναμμένη μηχανή;».

Επίσης γιατί σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με φίλο του στην Αρχαία Ολυμπία του είχε πει να τον περιμένει το απόγευμα της Τρίτης, επειδή είχε βάρδια.

Τέτοια και πολλά άλλα ερωτήματα διατυπώνουν όλοι όσοι τον γνώριζαν