Η Υπηρεσία Ασύλου επανήλθε σήμερα σε πλήρη λειτουργία, με μετανάστες να συνωστίζονται έξω από το κεντρικά γραφεία στην Αθήνα, για να τακτοποιήσουν τα χαρτιά τους, μην τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας.

Μπορεί το υπουργείο Μετανάστευσης να είχε ενημερώσει ότι για την αποφυγή συγχρωτισμού του προσωπικού θα εφαρμόζεται η προσέλευση στους χώρους εργασίας του 50% των εργαζομένων και ταυτόχρονα θα γίνεται χρήση των δυνατοτήτων τηλεργασίας, ωστόσο, το πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε εντός του κτηρίου όπου στεγάζεται η Υπηρεσία, αλλά έξω από αυτό.

Όπως μετέδωσε ο Alpha, οι μετανάστες φαίνεται να έχουν συγκεντρωθεί χωρίς να φορούν μάσκα και χωρίς να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης & Ασύλου, Νότη Μηταράκη, παρατείνεται, από την ημερομηνία λήξης τους και για έξι μήνες, η ισχύς των αδειών διαμονής, καθώς και των δελτίων αιτούντων διεθνή προστασία. Με αυτόν τον τρόπο, ο στόχος είναι να αποφευχθεί η διοικητική επιβάρυνση της Υπηρεσίας και να διασφαλιστεί η εύρυθμη επαναλειτουργία της.