ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Κυριακή, 17 Μαΐου 2020

Ακόμη και με …delivery έφταναν τα ναρκωτικά στους πελάτεςΕξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματικό δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας και της Δυτικής Αττικής.

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών με την συνδρομή αστυνομικών σκύλων της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, στις περιοχές του Περιστερίου, του Ιλίου, της Πετρούπολης, των Μεγάρων και της Κυψέλης, 9 άτομα )7 Ελληνες και 2 Αλλοδαποί).

Προηγήθηκε πολυήμερη διερεύνηση της δράσης των μελών της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών, διασταύρωσης στοιχείων, εξακριβώσεων ατόμων και χώρων καθώς και δημιουργίας προφίλ των εμπλεκομένων, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω καθώς και οι χώροι αποθήκευσης των ναρκωτικών, πιστοποιήθηκε η δράση τους καθώς και οι διακριτοί ρόλοι έκαστου στη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.

Τον αρχηγικό ρόλο στην οργάνωση είχαν οι 2 Αλλοδαποί οι οποίοι ήταν επιφορτισμένοι με την ανεύρεση των ναρκωτικών ουσιών, την μεταφορά, την αποθήκευση και την προμήθεια με αυτές των διακινητών.

Τα υπόλοιπα μέλη ήταν υπεύθυνα για τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Χαρακτηριστικά της δράσης τους ήταν, χρήση τηλεφωνικών συνδέσεων που είχαν εκδοθεί με στοιχεία μη υπαρκτών προσώπων, χρήση κωδικών λέξεων για τις ναρκωτικές ουσίες, τις ποσότητες και τα χρηματικά ποσά που αποκόμιζαν, χρήση διαφορετικών ονομάτων από τα πραγματικά τους, λήψη μέτρων προφύλαξης κατά την διάρκεια των συναντήσεων με τους πελάτες, δυνατότητα παράδοσης κατ’ οίκον, των ναρκωτικών ουσιών.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι κατά το τελευταίο 2μηνο, πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 246 πράξεις διακίνησης χασίς και κοκαΐνης.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν 10 κατ’ οίκον έρευνες και 3 έρευνες σε οχήματα, από τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ακατέργαστο χασίς βάρους 10 κιλών και 321,6 γραμμαρίων, ποσότητα κοκαΐνης βάρους 154,4 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 54.605 ευρώ, περίστροφο, γεμιστήρας τυφεκίου με 2 φυσίγγια, σιδερογροθιά, 2 σουγιάδες, 6 ζυγαριές ακριβείας, 23 κινητά τηλέφωνα και 3 ΙΧΕ αυτοκίνητα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου