Ένα παλαιό γνωμικό αναφέρει: «Γνώμη δικαιούνται να έχουν άπαντες, γνώση όμως ποίοι έχουν;». 

Με αφορμή τα όσα τις τελευταίες ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας, και τον θόρυβο που δημιουργήθηκε για δήθεν καταπάτηση ελληνικού εδάφους στην περιοχή του Δέλτα του Έβρου, για πολλοστή φορά φαίνεται πως κάποιοι ποντάρουν στην οριογραμμή Ελλάδος–Τουρκίας για δημιουργία συγκρουσιακών εντυπώσεων. 

Εξάλλου, η ένταση Ελλάδος-Τουρκίας και ειδικά στα σύνορα του Έβρου, έχει αποδειχθεί πως γενικότερα “πουλάει”… 

Έτσι και με αφορμή τις γεωλογικές αποτυπώσεις των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας για την επέκταση του φράχτη κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων και μέχρι τις εκβολές του ποταμού Έβρου, κάποιοι βρήκαν έδαφος, με παραποίηση στοιχείων, για να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα και να δημιουργήσουν τεχνητή ένταση στην περιοχή. 

Η χειρότερη όμως συνέπεια, ήταν, πως η παραπληροφόρηση βρήκε ευήκοα ώτα εντός και ελληνικού εδάφους που αγόγγυστα κάποιοι την αποδέχθηκαν ως δεδομένο. Χωρίς να γνωρίζουν τη συγκεκριμένη περιοχή, τις γεωγραφικές ιδιομορφίες που τη διέπουν, και την ισχύουσα συμφωνία οριοθέτησης, κατήγγειλαν καταπάτηση ελληνικών εδαφών. Όφειλαν όμως να γνωρίζουν, και όχι να εκφράζουν γνώμη για ένα τόσο σοβαρό και εθνικά ευαίσθητο θέμα χωρίς να έχουν τεκμηριωμένη άποψη της ισχύουσας πραγματικότητας. 

Δυστυχώς χρόνια τώρα πολλοί μιλούν για τον Έβρο και τη Θράκη ως επαΐοντες, χωρίς, όχι απλά να γνωρίζουν, αλλά και να κάνουν ζημιά. Ποιος είναι ο Έβρος και ποιοι οι Εβρίτες, το αποδείξαμε πρόσφατα στην πράξη και όχι στη θεωρία. Και το να ζεις στα σύνορα είναι τιμή.

 Αυτό αισθάνονται και οι στρατιώτες, υπαξιωματικοί και αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν εδώ. Για την αποκατάσταση, λοιπόν, της μίας και μοναδικής αλήθειας επί του προκειμένου, να γνωρίζουν όλοι, εντός και εκτός συνόρων, ότι εδώ ουδέποτε παραχωρήθηκε ελληνικό έδαφος, ενώ ο στρατός επιτηρεί αδιαλείπτως σε 24ωρη βάση τα σύνορα του Έβρου.  Και το κάνει με υψηλό αίσθημα ευθύνης της αποστολής του. Όσο για τυχόν διαφωνίες που μπορεί να δημιουργηθούν μεταξύ Ελλάδος–Τουρκίας, αυτές επιλύονταν πάντα δια της διπλωματικής οδού και δεν είχαν σχέση με αλλαγή συνόρων στον Έβρο.