Η γερμανική βρώμικη προπαγάνδα κατά της Ελλάδας συνεχίζεται με επιμονή , επικεντρώνοντας στα γεγονότα του Έβρου. 

Η ελληνική κυβέρνηση “κοιμάται”, σπαταλά 20 εκατομμύρια για ανόητα σποτ για τον κορονοϊό κάποια από τα οποία μάλιστα αναγκάζεται να αποσύρει και δεν βρίσκει χρόνο να ασχοληθεί με τον πως θα αντιμετωπίσει τη γερμανική-τουρκική προπαγάνδα! Η οποία μας δίνει στο πιάτο ότι όσα υποστηρίζει είναι ασύστολα ψεύδη!

Όπως γράφουν οι greekcitytimes.com, το Spiegel, στο πρόσφατο άρθρο του κατά τη Ελλάδας, επικαλείται τις μαρτυρίες Τούρκων και μόνο. Για να υποστηρίξει το ρεπορτάζ του, γράφει ότι ο νεκρός που υποστηρίζουν ότι υπήρξε στα γεγονότα του Έβρου, σκοτώθηκε από όπλο διαμετρήματος 5,56. Μόνο που στις φωτογραφίες που δημοσιεύει για να “αποδείξει” τους ισχυρισμούς του, όλα τα όπλα που φέρουν οι Έλληνες στρατιώτες είναι διαμετρήματος 7,62!


Η Ελλάδα διασώζεται από τέτοια μεμονωμένα άρθρα, όπως κι εκείνο του Guardian, το οποίο αναδημοσιεύσαμε.

Δεν αρκεί μια ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου και “καθαρίσαμε” με την προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας. Χρειάζεται μεθοδική και συνεχή δουλειά. Που είναι η απάντηση της Ελλάδας σε μεγάλα ΜΜΕ του κόσμου; Που είναι τα δημοσιεύματα που να αναδεικνύουν τα όσα κάνει η Τουρκία στον Έβρο και στο Αιγαίο; Είναι τόσο δύσκολο να υπάρξει μπαράζ δημοσιευμάτων για τη κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου στο Αιγαίο και στην Κύπρο; Μήπως δεν τα βλέπουμε, γιατί κανένας δεν ασχολείται για να προωθηθούν όλα αυτά στο διεθνή Τύπο; Έγινε προσπάθεια και μας αγνόησαν; Ή ακόμη χειρότερα δεν κάνουμε τίποτα για να μη φέρουμε σε δύσκολη θέση τους “συμμάχους” μας, και ειδικά τους Γερμανούς για τους οποίους κάποιοι ακόμη πιστεύουν ότι “είναι φίλοι μας”;