«Πάντα έλεγα ότι στη μεταναστευτική πολιτική μου περιλαμβάνεται η τάξη, αλλά και ο ανθρωπισμός» επισήμανε ο κ. Ζεεχόφερ.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Ζεεχόφερ, ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, πως η Γερμανία θα αναλάβει τη φροντίδα επιπλέον 249 προσφυγόπουλων από την Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ), πρόκειται κυρίως για ασθενείς, αδέλφια ανηλίκων που βρίσκονται ήδη στη Γερμανία και κάποιους γονείς.

«Επειδή ο κορονοϊός βρίσκεται τώρα σε αυτό το χαμηλό επίπεδο, αποφασίσαμε ως Υπουργείο Εσωτερικών -και σήμερα μίλησα και με την καγκελάριο και τον αντικαγκελάριο για αυτό- να αναλάβουμε και άλλα παιδιά από την Ελλάδα» ανέφερε ο Γερμανός ΥΠΕΣ και επανέλαβε πως η χώρα του έχει ήδη υποδεχτεί 47 παιδιά.

Όπως επισήμανε ο υπουργός, την περασμένη εβδομάδα, αποστολή δύο συνεργάτιδών του μετέβη στην Ελλάδα και συνέταξε εμπεριστατωμένη αναφορά για την κατάσταση.

«Υπάρχουν εκεί 243 άρρωστα παιδιά και επειδή περίπου 12 άλλες χώρες θα αναλάβουν διάφορες ομάδες ατόμων -οικογένειες, ασυνόδευτους ανηλίκους- θα ήθελα εμείς να φέρουμε στη Γερμανία αυτά τα 243 άρρωστα παιδιά. Πρόκειται και για αδέρφια, ανηλίκους, κάποιους γονείς» ανέφερε ο κ. Ζεεχόφερ και συμπλήρωσε πως πλέον υπάρχουν ορισμένες δυνατότητες για να ληφθεί δράση.