Αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα κατά 23, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα του Σαββάτου. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3366. Κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο.

Διψήφιο αριθμό νέων κρουσμάτων κορονοϊού ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγεία το απόγευμα του Σαββάτου. Ειδικότερα ανακοινώθηκαν 23 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. 

Τα νέα κρούσματα αφορούν σε 2 στην Παραμυθιά, 6 στην Καστοριά, 1 στην Αθήνα, 3 στη Σύρο, ενώ, 8 προέκυψαν από ελέγχους σε επιβάτες πτήσεων, και 3 κρούσματα στην δομή καραντίνας στα Μεγάλα Θερμα της δυτικής Λέσβου.

Τρία θετικά στον κορονοϊό covid 19 κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στη Λέσβο.

Πρόκειται για τρεις ασυμπτωματικούς ασθενείς πρόσφυγες και μετανάστες, που μαζί με άλλους 33 συνολικά, 15 άνδρες, 10 γυναίκες και 11 παιδιά καταγωγής Ιράν και Αφγανιστάν, διασώθηκαν το Σαββάτο 13 Ιουνίου το βράδυ από το Λιμενικό Σώμα βόρεια των βορειοδυτικών ακτών της Λέσβου και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Πέτρας.

Κατά τον έλεγχο από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, είχε βρεθεί μεταξύ των 36 συνολικά διασωθέντων ένας θετικός στον ιό, ενώ αρνητικοί ήσαν όλοι οι άλλοι. Αρνητικά ήταν και τα δείγματα από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και όσους άλλους είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους κατά τη διάσωση τους.
Οι 36, αμέσως μετά τέθηκαν σε καραντίνα στη δομή στα Μεγάλα Θέρμα που λειτουργεί για τους νεοεισερχόμενους. Κατά τον επανέλεγχο ο μεν θετικός κατά τον προηγούμενο έλεγχο βρέθηκε αρνητικός, ενώ τρεις αρνητικοί βρέθηκαν τώρα θετικοί, πλην όμως και οι τρεις ασυμπτωματικοί.
Στο σύνολο τους, οι 36 τέθηκαν ξανά σε 14ημερη καραντίνα, ενώ οι τρεις ασθενείς μετακινήθηκαν σε ξεχωριστό χώρο.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3366, εκ των οποίων το 55.0% αφορά άνδρες.

Τα 753 (22.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 1873 (55.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σημειώνεται ότι 11 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 60 ετών. 3 (27.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 191 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 301.144 κλινικά δείγματα