Έγραφο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη:

Κύριε Υπουργέ,

Αποτελεί πλέον επιτακτική ανάγκη η αύξηση των οργανικών θέσεων στην Ελληνική Αστυνομία και δη η επαναφορά των 6700 κενών που εν μια νυκτί με το Ν.4249/2014 κυριολεκτικά εξαϋλώθηκαν, εις βάρος του αξιόμαχου του Σώματος, της επαρκούς αστυνόμευσης και της έξωθεν καλής μαρτυρίας αυτού προς την κοινωνία των πολιτών.

Σήμερα, επί Υπουργίας σας υπάρχει διάχυτη η εντύπωση από την εκπεφρασμένη μάλιστα τοποθέτησή σας περί σταδιακής επαναφοράς αυτών των θέσεων, που αποτελεί ασφαλώς και βούληση της Κυβέρνησης, με πρώτο απτό δείγμα την αύξηση των εισακτέων στις αστυνομικές σχολές το τρέχον ακαδημαϊκό έτος μέσω των πανελληνίων εξετάσεων.

Πάνω σε αυτά τα δεδομένα λοιπόν θα πρέπει να αξιολογηθεί και η υποβαλλόμενη πρόταση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης με το υπ' αριθ. 72/2020 επισυναπτόμενο έγγραφο, με το οποίο εκφράζεται αλλά και τεκμηριώνεται η αγωνία της για την στελέχωση υπηρεσιών όπως είναι η ομάδα «ΔΡΑΣΗ», η επαναλειτουργία του Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης μετά την πανδημία και της νέας πτέρυγας, της οικείας Διεύθυνσης Αστυνομίας που είναι υποστελεχωμένη, καθώς και πλήθος άλλων υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Θ.

Επιπροσθέτως σας επισημαίνουμε ότι το εφεύρημα των συνεχών και μόνιμων αποσπάσεων του προσωπικού προς κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών, ουδόλως συμβάλλει στην βελτίωση του παρεχόμενου αστυνομικού έργου, τουναντίον μάλιστα επιφέρει μεγάλες δυσλειτουργίες όχι μόνο επιχειρησιακές αλλά και ιδιαίτερα δημοσιονομικές, με ότι αυτό συλλήβδην συνεπάγεται και προς τούτο απαιτείται γενναία πολιτική απόφαση για την οποία είμαστε πεπεισμένοι ότι προτίθεστε να πράξετε.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                                                    Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                             ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

(Το έγγραφο της Ένωσης εμπεριέχεται στο συνημμένο αρχείο)

Συνημμένα αρχεία: 72-2020