ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020

Μήνυμα Δένδια σε ΕΕ και ΗΠΑ: Η Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο -Συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του στο ΠαρίσιΜε τον Γάλλος ομόλογού του Ζαν Ιβ Λε Ντριάν συναντήθηκε στο Παρίσι, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Σε ανάρτηση για την επίσκεψή του στο Παρίσι, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου εξωτερικών, ο Νίκος Δένδιας, σημειώνει πως «συζητήσαμε για την εμβάθυνση της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας-Γαλλίας και πρωτίστως, για την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας στη Μεσόγειο».

Η τουρκική προκλητικότητα στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών

Ο Νίκος Δένδιας τονίζει πως έθιξε το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας και στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο οποίο παρέστη από κοινού με τον Γάλλο συνάδελφό του. «Το θέμα τέθηκε και κατά την τηλεδιάσκεψη που είχαμε με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών, κ. Μάικ Πομπέο» σημειώνει επίσης ο Νίκος Δένδιας.

«Το Παρίσι αντιλήφθηκε εξ αρχής ότι οι προκλήσεις της Τουρκίας δεν επηρεάζουν μόνο την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά όλη την Ευρώπη και την Μεσόγειο» έλεγε νωρίτερα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου της Le Figaro, ο Νίκος Δένδιας. «Η γαλλική υποστήριξη προς την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο, είναι διαχρονική και αδιάρρηκτη και χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτό», σημείωνε επιπλέον.

Ευχαριστίες Νίκου Δένδια στον Λε Ντριαν

«Ευχαρίστησα τη φίλη και σύμμαχο Γαλλία για τη σταθερή της στήριξη, η οποία εκδηλώθηκε και από τους Ευρωπαίους συναδέλφους μου» συνεχίζει στη δήλωσή του ο Νίκος Δένδιας. «Επαναλαμβάνω ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να εργάζεται αταλάντευτα για την εδραίωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή μας, αντιμετωπίζοντας αποφασιστικά όλες τις τουρκικές προκλήσεις», προσθέτει.

«Θα ήθελα τέλος, να ευχαριστήσω θερμά και από την καρδιά μου, τον κ. Λε Ντριαν για τη θερμή φιλοξενία και μάλιστα τη φιλοξενία κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο ενέχει και έναν βαθύτατο συμβολισμό» σημειώνει κλείνοντας ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου