ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020

Σχοινάς: Ολιστική αντιμετώπιση της μετανάστευσης και του ασύλου


«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χρειάζεται μία ολιστική πολιτική στον τομέα της μετανάστευσης και του ασύλου», υποστήριξε στο Φόρουμ των Δελφών, ο αντιπρόεδρος της Ε.Ε, Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Η εμπειρία μας το 2016 είναι παιδαγωγική, μάθαμε από τα λάθη μας. Ας την χρησιμοποιήσουμε σαν ένα συστατικό για μία νέα αρχή. Τώρα έχουμε καλύτερη αστυνόμευση των συνόρων μας, η Ευρώπη δεν μπορεί να αποτύχει ξανά», είπε χαρακτηριστικά σε πάνελ στο οποίο συμμετείχε και ο Φλόριαν Έντερ, Γενικός Διευθυντής του Politico στις Βρυξέλλες.

«Η Frontex του 2016 δεν συγκρίνεται με την Frontex του σήμερα», συμπλήρωσε ο κ. Σχοινάς. «Έχει ενισχυθεί με αρκετούς φρουρούς ήδη και θα ενισχυθεί με 10 χιλιάδες συνολικά. «Η εμπειρία μας στον Έβρο έδειξε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε αντανακλαστικά να βοηθήσει την Ελλάδα και σε πολιτικό και σε επιχειρησιακό επίπεδο».

Ο αντιπρόεδρος της Ε.Ε τόνισε ότι χρειαζόμαστε ένα μόνιμο και αποτελεσματικό σύστημα αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, το οποίο θα είναι έτοιμο στο τέλος Ιουνίου, οπότε και ξεκινάει η Γερμανική προεδρία της Ε.Ε.

«Είμαστε η μεγαλύτερη και καλύτερα οργανωμένη αγορά του κόσμου, να μην έχουμε μία κοινή πολιτική μετανάστευσης φαντάζει αδιανόητο και η ώρα για δράση ήρθε, η στιγμή είναι τώρα», σημείωσε.
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου