ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020

ΕΒΡΟΣ: ΘΩΡΑΚΙΖΕΤΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΤο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενισχύει με διάφορα μέσα το οπλοστάσιο των Αστυνομικών Δυνάμεων, με μία τεράστια προμήθεια πυρομαχικών και υλικοτεχνικών μέσων!

Στο πλαίσιο αυτό, εγκρίθηκε η δέσμευση πιστώσεως ύψους 2,180,520.00 Ευρώ, με την αιτιολογία "Προμήθεια δακρυγόνων χειροβομβίδων διαφόρων τύπων CS 519-9230 CS 8230 ή ισοδύναμο Κόνεως 514-GL-311, προς κάλυψη εκτάκτων και απρόβλεπτων αναγκών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίες έχουν επιφορτισθεί με την αντιμετώπιση των απρόβλεπτων και ιδιαίτερα αυξημένων μεταναστευτικών ροών στην περιοχή του Έβρου.

Στην μεγάλη αυτή ποσότητα δακρυγόνων, για την μεταφορά των οποίων από τους αστυνομικούς της πρώτης γραμμής η ΕΛ.ΑΣ προμηθεύεται 500 σακίδια από ύφασμα πολυαμιδίου, προστίθεται και η παραγγελία χειροβομβίδων κρότου-λάμψεως. Την ρίψη των δακρυγόνων θα εκτελέσουν όπλα εκτοξεύσεως φυσιγγίων, δακρυγόνων, ουσιών πολλαπλής εκτοξεύσεως και όπλα μονής εκτοξεύσεως.

Επίσης, όλο το προσωπικό, που θα εμπλακεί από εδώ και στο εξής στην φύλαξη των συνόρων, θα φέρει αλεξίσφαιρο γιλέκο και ήδη έχει δοθεί παραγγελία για την αγορά αντιβαλλιστικών κρανών.

Παράλληλα, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προμηθεύεται και πλαστικά κράνη αστυνομικών επιχειρήσεων μεγάλης ανθεκτικότητας, καθώς και ασπίδες, ενώ θα φέρουν καινούργιες χειροπέδες (σταθερές με μεντεσέ).

Στον εξοπλισμό προστασίας των αστυνομικών δυνάμεων περιλαμβάνονται προσωπίδες χημικών ουσιών και η αγορά προστατευτικών θωράκων μαζί με τις προβλεπόμενες επικαλαμίδες. Επίσης, οι Δυνάμεις φυλάξεως θα ενισχυθούν με θερμικές φορητές διόπτρες με δυνατότητα τοποθετήσεως σε τρίποδα και διασυνδέσεώς τους με φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή για παρατήρηση και εντός οχημάτων.

Στον ευρύτερο σχεδιασμό αποτροπής εντάσσονται αυτοκινούμενοι ειδικά μεταφερόμενοι φραγμοί και οχήματα εκτοξεύσεως νερού με την ταυτόχρονη αναβάθμιση του συστήματος επιτηρήσεως των συνόρων.

Η Αστυνομική διεύθυνση Αλεξανδρουπόλεως προχώρησε στην αγορά 2 σκαφών ποταμού από πολυεστέρα, με εξωλέμβιες μηχανές, τρέιλερ μεταφοράς και λοιπά παρελκόμενα για τις ανάγκες των Υπηρεσιών Συνοριακής Φυλάξεως, ενώ επισκεύασε τα διαθέσιμα πλωτά μέσα:

  • 7 ξύλινες βάρκες ποταμού (μπλάβες)
  • 17 εξωλέμβιες μηχανές ξύλινων-φουσκωτών βαρκών ποταμού
  • 1 ταχύπλοο σκάφος με εξωλέμβια μηχανή, των Τμημάτων Συνοριακής Φυλάξεως Φερών & Σουφλίου και του Γραφείου Συνοριακής Φυλάξεως Τυχερού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου