Κατόπιν της 305/1/1α από 20-05-2020 επιστολής μας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Πρόεδρου της Ομοσπονδίας μας, κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΥ και του Υπουργού Τουρισμού, κ. Χάρη ΘΕΟΧΑΡΗ, παρουσία εκπροσώπων των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Β/Α Αττικής, Δυτικής Αττικής & Πειραιά, προκειμένου να συζητηθεί το κοινό αίτημα των προαναφερομένων πρωτοβαθμίων σωματείων για την ένταξη των αστυνομικών στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού.

Από την πλευρά μας, τέθηκε και δια ζώσης το αίτημα του συνδικαλιστικού μας κινήματος για συμμετοχή του προσωπικού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στα παραπάνω προγράμματα, ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης του έργου που προσφέρουν οι γυναίκες και οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, καθημερινά, ανά την επικράτεια. Επίσης, τονίσαμε ότι δεν πρόκειται και ούτε είναι ζητούμενο από εμάς μία διαφορετική και άνιση μεταχείριση σε σχέση με τους υπόλοιπους κλάδους εργαζομένων. Τουναντίον, το αίτημά μας εδράζεται στην αναγκαιότητα της ίσης αντιμετώπισης των αστυνομικών με τους άλλους εργαζόμενους.

Ο κ. Υπουργός, από την πλευρά του, μας γνώρισε επίσημα ότι το αίτημά μας έγινε αποδεκτό και το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας θα συμμετέχει στο πρόγραμμα με την επωνυμία: «Τουρισμός για όλους», το οποίο θα υλοποιηθεί με εισοδηματικά κριτήρια, η δε επιλογή των δικαιούχων θα γίνεται με κλήρωση μέσω της ΑΑΔΕ, για όσους φυσικά αιτηθούν τη συμμετοχή τους που θα γίνεται ηλεκτρονικά. Επίσης, μας ενημέρωσε ότι, το αμέσως προσεχές διάστημα θα γνωστοποιηθεί και η εν λόγω διαδικασία από τους αρμόδιους Φορείς. Τέλος, εξήρε και ευχαρίστησε για το έργο τους τις γυναίκες και τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, τονίζοντας ότι χάρη σε αυτούς η Ελλάδα μας είναι και θεωρείται από τις πιο ασφαλείς χώρες, παγκοσμίως, με άμεσο ή έμμεσο αντίκτυπο την τόνωση του Τουρισμού, διαχρονικά.

Η Ομοσπονδίας μας, με το θεσμικό ρόλο που υπηρετεί, ευχαριστεί τον κ. Υπουργό για την άμεση και θετική ανταπόκριση σε ένα δίκαιο, υπαγορευμένο από τις ανάγκες και όχι αυτονόητο, αίτημά μας, ενώ συνεχίζει να τείνει ευήκοον ους σε κάθε πρόταση των μελών της που στόχο θα έχει το καλό της αστυνομικής οικογένειας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                      ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος